Just another WordPress site

Sans-serif

Aa

Serif

Aa

Font size

+ -

Line height

+ -
Light
Dark
Sepia

Hainutele Many Months din lana merinos

Azi va povestesc despre Many Months – marca de haine din Filnanda.

Cand vine vorba de Sasha, sunt foarte pretentioasa la orice. Desi nu cred ca pretentioasa e cuvantul. Selectiva ar fi mai bine spus. Sunt atenta la ce il face sa se simta bine, ce il deranjeaza, cu ce intra in contact, inclusiv materialele hainutelor. Am avut grija sa poarte doar lucruri din bumbac si din fibre naturale. In general nu suport materialele sintetice si ma uit mereu la eticheta sa vad ce contine orice articol vestimentar pe care il cumpar.

Am descoperit, de cand cu bebe, o marca de haine din Finlanda, facute de mamici pentru mamici si copii. Many Months se numeste. Materialele folosite sunt naturale, gandite pentru confortul copilasilor iar hainele sunt foarte frumoase si croite astfel incat sa fie purtate cat mai mult timp fara sa ii ramana mici. Pe langa asta, protejeaza natura si sunt attachment parenting style (au hainute gandite pentru bebelusii purtati si scuteciti textil).

Mie imi place cam tot ce e produs in tarile nordice. Mi se par foarte atenti la calitate, produsele au un design simplu, cu bun gust, departe de toate kitsch-urile care au invadat piata.

Hainutele Many Months sunt unele din cele mai bune investitii pe care le-am facut pentru bebelus. Preturile sunt putin mai mari ca la produsele obisnuite pentru copii, dar nu raman mici atat repede ca majoritatea.  Un alt atu este lâna merinos care are proprietatea de a se curata singura. Asta inseamna spalari mai rare deci mai putine haine. Daa, m-am indragostit de lâniţa asta atat de magica (lâna merinos este cea mai moale si mai fina lână existentă, nu are legatura cu cea inţepoasa cu care suntem obisnuiti).

Iata cateva dintre caracteristicile care fac lâna merinos atat de speciala:

– Regleaza temperatura corporala mai ales cand este purtata direct pe piele. Lâna ofera caldura fara sa supraincalzeasca deci tine de cald iarna si racoare vara

– Respinge apa (exact asa cum aluneca apa pe spatele unei oi). Asta o face sa fie impermeabila

– Respira si absoarbe umezeala

– Se curata singura si este antibacteriala. Nu miroase urat, nu are nevoie de spalari ca un material obisnuit.

Pe mine m-a convins! Acum avem urmatoarele lucrusoare pe care le purtam cu drag si sunt tare practice mai ales cand iesim pe afara si vrem caldura cu haine putine.

Hăinuțe Many Months

Cagula – moale si calduroasa desi este subtire. Perfect pentru un copil care nu isi doreste sa fie infofolit :) imi place ca e tip cagula pentru ca nu sunt fana caciulite cu snur sub barbie. Si tine de cald si la gat si la piept ceea ce e excelent perioada asta cand urmeaza dintisorii si salivatia este mai abundenta.Many Months

 

Botosei – sunt lungi si au strat dublu de lana. Sunt buni si cand iesim afara. El da din picioruse non-stop si sosetele obisnuite nu ii mai faceau fata, ii cadeau. :)

Pantalonasi: sunt tot asa dublati, de la 4/6 luni la 12/14 luni deci avem de purtat la ei. Am iesit si pe afara pe vremea asta cu ei in Boba si a fost perfect. Merg foarte bine si ca protectie pentru scutece dar noi inca nu avem nici unul fitted sa incercam. Acum ca avem pantalonasi de lana poate o sa iau totusi :)

Cardigan: este superb si merge in orice anotimp. Am ales culoarea gri ca la pantaloni ca sa arate ca un costumas. Are nasturei din nuca de cocos si manecutele sunt reglabile, marimea este de la 6 luni la 2 ani jumatate.

PicsArt_1389373190698

 

Body/Bluza: cel mai frumos pe care il are. Deschizatura de la gat e perfecta, nici prea mare nici prea mica. Mansetele de la maini se pot indoi si arata tare bine. Si ce e fain la el e ca se transforma in bluzita. Partea de jos (a chilotelului cum ar fi) se detaseaza si are si doua marimi reglabile. Inovatie :)

Jambiere: un must have. Asta pentru ca sunt one size, se regleaza marimea cu un elastic mascat, sunt bune pt ca nu trebuie date jos la schimbatul scutecului si merg si pentru mami/tati de purtat pe maini.

Culorile hainelor Many Months sunt foarte frumoase si neutre. Merg si la fetite si la baietei. Pana si rozul din paleta de culori (Winter Rose) este natural si placut (departe de rozul orbitor). Mie mi-a placut Turquoise si Fjord Blue cel mai mult si ii sta tare bine lui Sasha pentru ca are ochisorii albastri.

Am dat link catre magazinele de unde le-am achizitionat:
Pufushop pentru hăinuțe
Hiphip pentru cagulă.

Acolo puteti citi mai multe despre fiecare articol in parte.

 

 

 

 

 

 

 .