Just another WordPress site

Sans-serif

Aa

Serif

Aa

Font size

+ -

Line height

+ -
Light
Dark
Sepia

Cine e Zana Maseluta de fapt

De la bucuria pe care am simtit-o cand am vazut cum ii ies primii dinti, la 5-6 luni, la emotia pe care am avut-o cand au inceput sa se miste.

Zana Maseluta există si mi-a adus aminte ce repede trece timpul. M-a facut sa ma gandesc la toate transformarile din ultimii 5 ani. Zana Maseluta m-a facut sa ma gandesc la mine ca femeie, la mine ca mama, ca om. La toate starile prin care am trecut de cand sunt mama. La emotiile inceputului si fericirea sublima pe care o simteam cand il puneam la pieptul meu si imi zambea cu gurita aia fara dinti. Total abandonat si in siguranta cu mine. Mereu m-am considerat neajutorata si nesigura pe mine. Si iata, cineva se bazeaza in totalitate pe mine. Si imi zambeste, inseamna ca se simte in siguranta. Ceva fac eu bine.

Si acum cateva luni au inceput sa i se miste dintii.

Mi se parea ca momentul a venit prea devreme, parca voiam sa neg. Sa ii mai tin dintisorii pe loc. Sa opresc timpul.

M-am gandit cum va fi cand se va duce la liceu, la facultate… cand va pleca din casa noastra care le-a vazut pe toate. Duminica trecuta i-a picat primul dinte, iar aseara al doilea. La distanta fix de o saptamana. Se misca tare de tot, il impingea cu limba si de abia mai statea agatat.

Ma tot ruga sa il scot. I l-am tras eu cu mana. A iesit asa usor, de abia l-am atins. Parca abia astepta sa il ating, sa las loc dintelui definitiv sa isi faca aparitia. S-a speriat si s-a entuziasmat in acelasi timp. Radea si era mirat. S-a dus sa se uite repede in oglinda si ranjea cu gurita pana la urechi. M-am simtit puternica ca am avut curaj sa ii trag de dintisor si m-am gandit ca poate nu sunt chiar atat de anxioasa cum cred eu despre mine. M-am simtit puternica ca pentru ei pot sa fac absolut orice fara sa stau pe ganduri. Fara sa imi gasesc scuze si sa evit.

Si l-a pus sub perna ca sa il ia Zana Maseluta si sa ii lase un banut. A doua zi de dimineata din somnul profund s-a trezit repde si s-a uitat sub perna. I-a pus la pusculita.

Inainte sa il puna sub perna, l-a spalat si pe el, dupa ce s-a spalat pe dinti. Ca si cum stia ca mereu si el e spalat odata cu ceilalti dinti.

Nu stiu cine e Zana asta Maseluta dar mie mi-e drag de ea. Cine o fi inventat-o sau o fi vazut-o vreodata, habar nu am. Dar pe mine ma face sa lacrimez un pic. M-a facut sa ma simt om mare desi eram demult. Mi-a adus aminte ca vor trece la fel de repede si urmatorii 5 ani si ca tot ce pot sa fac este sa savurez timpul si momentele.

Sa traiesc in prezent si sa le imbratisez pe toate care vin. Poate cel mai greu lucru din lume.