Just another WordPress site

Sans-serif

Aa

Serif

Aa

Font size

+ -

Line height

+ -
Light
Dark
Sepia

Ce faci tu pentru tine?

Stii cum e cand citesti sau auzi o fraza care incepe sa rasune in capul tau si sa nu mai plece de acolo? Eu am cateva auzite in contexte diferite dar care m-au pus pe ganduri.

Acum cateva saptamani am fost intrebata “Ce faci tu pentru tine?”. M-am blocat un pic cand a trebuit sa raspund si m-am gandit mult la asta. Nu ca nu as face ceva pentru mine, pentru ca fac, sigur ca fac.

Insa deseori fac lucruri de baza si de obicei, in graba. Nu prea stau sa ma rasfat in tihna. Si cand ma dau cu crema pe fata seara o fac in graba si alergand de colo colo sa pregatesc copiii de culcare, sa mai pun niste haine in dulap etc. Mereu am stat cu impresia ca e ceva de facut mai important. Sau ca micile mofturi sunt de fapt doar mofturi si nu merita bagate in seama.

Dar viata e facuta din aceste “mofturi” de zi cu zi.

Si mi se pare ca am si ajuns la varsta la care imi doresc sa am tabieturi. Sa am momentele mele de liniste si relaxare. Un ritual pe care sa ma sprijin cumva. Sa stiu ca atata timp cat ziua mea incepe cu acest moment, totul e in regula.

Si asa mi-am dat seama ca vreau o ceasca. Nu o cana cu mesaj amuzant, pe care de altfel le ador. Vreau o ceasca de portelan, cu farfuriuta. Din alea scumpe cum vedem in filmele cu regine. Mereu mi-au placut, de cand eram mica. Si mereu mi-au iesit in intampinare… pe la Carturesti sau pe la alte magazine in care intram. Le vedeam si le admiram de la distanta. Adica da sunt frumoase, dar de ce sa dau atata cand ceaiul sau cafeaua tot in stomac ajung indiferent de recipient?

Ce faci tu pentru tine?

Buna intrebare. Pentru orice femeie din lume, pentru mine, pentru tine.