Just another WordPress site

Sans-serif

Aa

Serif

Aa

Font size

+ -

Line height

+ -
Light
Dark
Sepia

Cele 5 limbaje ale iubirii

In primul rand la multi ani! Va imbratisez si va doresc un an minunat!

A trecut mult timp de cand mi-a fost recomandata aceasta carte pentru prima data si pana la momentul cand a ajuns in mana mea.

Total intamplator. Sau poate ca nu :)

Aveam niste prejudecati legate de cartile/articolele de sfaturi matrimoniale si din cauza asta nu m-a atras ideea de a citi o carte despre asta. La inceputul anului am vazut aceasta carte in casa, parca a cazut din cer. Ulterior am aflat ca este a bonei.

Am profitat de ocazie si m-am apucat sa o citesc. M-a atras de la primele randuri. Si eu sunt genul care abandonez carti atunci cand nu imi plac si nu ma tin.

Gary Chapman are un limbaj un limbaj “usor”, si desi a fost consilier matrimonial timp de mai bine de 20 de ani, vorbeste pe intelesul tuturor. Senzatia pe care am avut-o de la primul capitol a fost ca tipul asta ma cunoaste :). Abordeaza problemele pe care le intampinam cu totii, da exemple reprezentative si toata lectura curge frumos.

Am crezut ca stiu multe despre cuplu si relatii fiind casatorita de 7 ani.

Dar tot ce stiam era dintr-un singur unghi cumva. Cartea asta m-a facut sa vad lucrurile si prin ochii lui.

Sa fiu mai empatica si mai intelegatoare.

Autorul vorbeste despre faptul ca avem limbaje de iubire diferite, pe care le invatam de cand suntem mici. Ne exprimam iubirea in 5 feluri diferite. Si pentru a ne comunica dragostea pe intelesul partenerului, trebuie sa aflam limbajul prin care el recepteaza iubirea. Exact ca un dialect al unei limbi!

La baza tuturor oamenilor se afla nevoia de iubire si de intimitate si relatia pe care o avem ar trebui sa ne satisfaca aceste dorinte. Autorul vine cu multe exemple concrete din cuplurile pe care le-a intalnit in terapie. Majoritatea cazurilor destul de grave, aparent fara nicio sansa. Pe fiecare in parte ii provoca sa descopere limbajul celuilalt de iubire si sa comunice pe intelesul lui. Si dupa luni de zile toti descopereau dragostea si implinirea care i-a adus impreuna la inceput.

Mie mi-a placut mult treaba asta. Pentru ca traduceam iubire prin pasiune iar in cartea asta explica fain de tot ca nu au nicio treaba. Si ca atunci cand lucrezi la relatia pe care o ai de ani de zile, bucuria depaseste cu mult pasiunea care exista in primii ani.

Mai mult decat atat, toti cei care au ajuns la el si erau reticenti la inceput la treaba asta cu limbajele iubirii, ajungeau sa fie entuziasmati atunci cand descopereau cum isi pot face partenerii fericiti. Asta m-a convins ca exista o nevoie profunda in noi de a dezvolta relatii armonioase in care daruim. Si ca la baza ne dorim sa fie bine si sa ii facem pe ceilalti fericiti. Doar ca de multe ori nu stim cum iar asta devine frustrant.

Va recomand aceasta carte: Gary Chapman “Cele cinci limbaje ale iubirii”!

Este mai mult decat o carte de citit de ambii parteneri. Dezvaluie multe aspecte si despre relatii in general si despre copii.

E o carte buna cu care sa incepeti anul.

Love!