Just another WordPress site

Sans-serif

Aa

Serif

Aa

Font size

+ -

Line height

+ -
Light
Dark
Sepia

Cum am descoperit uleiurile esentiale si aromaterapie

Acesta e un articol despre copilarie si senzatii, nu neaparat unul despre aromaterapie. Am iubit natura inca de cand eram copil si faceam vacantele la tara. Cutreieram dealurile si muntii cu genunchii juliti. Mancam pe fuga si intram in casa abia seara la culcare.

Cand ma gandesc la copilaria mea, ma gandesc la bunici, la dealul din spatele casei, la natura si copaci. Imi aduc aminte cand mergeam impreuna sa culegem plante pentru ceai. Tei, sunatoare, musetel, menta. Toata copilaria mea a fost o explozie olfactiva. Aromele si mirosurile imi trezesc amintiri si ma poarta in timp.

Acesta cred ca a fost motivul principal care m-a facut sa ma indragostesc de aromaterapie. A fost o combinatie intre puterea pe care stiam ca o au plantele si dorinta de a gasi remedii blande. Si bineinteles, copiii au fost motorul care m-a facut sa fac research si sa testez uleiurile esentiale.

Inceputul povestii este clasic, poate: odata cu gradinita, in viata noastra au aparut virozele. Sasha avea 3 ani cand a inceput sa mearga la gradi iar Raul avea 6 luni atunci. A fost o perioada grea, cu febra, cu raceli si cu oboseala. Tin minte si acum ca primul ulei pe care l-am cumparat a fost de pin.

Pe urma am inceput sa incerc din ce in ce mai multe mai ales pentru partea de sistem respirator: eucalipt, arbore de ceai, lamaie. Le puneam in apa cand faceau baie si pot spune ca ne-au ajutat enorm. Nasul se desfunda imediat si somnul era mai linistit. Si de fiecare data ma simteam bine.

Am citit chiar ieri un articol despre sentimentul de mandrie pe care il simt parintii cand isi pot ajuta copilul. Si asta am simtit cand copiilor mei le curgeau mucii cand ii scoteam din cada :)) Eram mandra ca i-am putut ajuta printr-un remediu bland si fara reactii adverse.

Timpul a trecut si usor-usor am inceput sa folosesc mai multe uleiuri, sa incerc combinatii noi. Am inceput sa am uleiuri preferate. Asa cum si Sasha are uleiul lui preferat. Care s-a dovedit ca este si uleiul preferat al lui Florin.

Eu simt aromaterapia in viata mea ca pe un drum.

Mereu mai descopar informatii si combinatii de care nu stiam. Acum nu mai folosesc uleiurile doar cand suntem raciti. Eu am combinatia mea de uleiuri care ma ajuta pe partea de anxietate. Imi place cum miroase uleiul de cedru, neroli si lavanda. Ma ajuta mult si la somn. Sasha si Florin aleg mereu uleiul de portocala. Este mirosul acela autentic de portocale, “de pe vremuri” :) nu cum sunt cele pe care le gasim acum la supermarket. Raul inca nu si-a ales uleiul preferat dar cu siguranta o sa o faca cand mai creste putin.

Dupa ce incerci uleiurile esentiale, nu mai exista cale de intoarcere.

Pentru ca aromaterapia te imprieteneste cu natura si iti stimuleaza toate simturile.

Acum vad in sticlutele astea cele mai parfumate si mai iubitoare remedii pe care le am in casa. Uneori abia astept sa vina seara ca sa fac dus si sa folosesc uleiul de corp in care am picurat lavanda. Miroase superb si induce o stare de liniste numai buna inainte de culcare. Uneori il folosesc si la copii, le mai masez talpile ca sa adoarma mai repede :)

Va las sa va delectati cu cateva articole de baza despre uleiuri esentiale, cu poze din rutina noastra de seara si cu o imbratisare stransa:

Copiii si uleiurile esentiale: https://www.aromateria.ro/copiii-si-uleiurile-esentiale/

Despre imunitate: https://www.aromateria.ro/scurt-ghid-de-stare-de-bine-si-imunitate-puternica/

Cum reusesc uleiurile esentiale sa te sustina in vindecare: https://www.aromateria.ro/cum-reusesc-uleiurile-esentiale-sa-te-sustina-in-vindecare/

Despre sistemul respirator al copiilor: https://www.aromateria.ro/uleiuri-esentiale-suport-pentru-sistemul-respirator-al-copiilor/

Difuzoare pentru aromaterapie: https://www.aromateria.ro/cate-tipuri-de-difuzoare-pentru-aromaterapie-exista-si-care-sunt-diferentele-dintre-ele/