Just another WordPress site

Sans-serif

Aa

Serif

Aa

Font size

+ -

Line height

+ -
Light
Dark
Sepia

Ca o fata la atelierele increderii

De fiecare data cand se desfasoara campanii care au ca menire sa aiba grija de copii, ma bucur din tot sufletul sa le promovez si sa vorbesc despre ele.

Prin educatie si incredere copiii nostri isi vor atinge potentialul si lumea va fi mai frumoasa. Am mai vorbit aici pe blog despre asta.

Am fost ivnitata la evenimentul “Atelierele Increderii” organizat de Always impreuna cu Teach for Romania. Campania face parte din proiectul “Profesorii Increderii” care si-a propus sa incurajeze elevii de gimnaziu sa viseze si sa aiba incredere in ei ca tot isi doresc, pot sa obtina.

Totul a pornit in 2014 atunci cand Always a facut un studiu in cadrul campaniei #CaOFata si rezultatele au aratat ca mai mult de jumatate dintre fete (56%) isi pierd incredere in ele in perioada aparitiei primei menstruatii.

La evenimentul acesta am stat de vorba cu mai multe femei frumoase de succes ? Vorbind despre acel moment, cand “ne-a venit” prima data, toate impartaseam aceeasi experienta: stiam despre ce era vorba din auzite, nu ne explicase nimeni despre asta, ne-am speriat pe moment. Si o sa intru mai in detaliu si o sa va spun ca una din cele mai mari probleme este ca vorbim prea rar despre asta. Mie mi se pare ca menstruatia este privita ca un semn de slabiciune si asta de atunci, de cand eram la scoala. Baietii radeau de acest lucru, unii spuneau ca e scarbos. Si e normal ca se creeaza un subiect rusinos si ne inchidem in noi. Cand eram eleva, veneau in liceu cei de la Always si aveam niste ore de educatie sexuala care ne-au prins foarte bine.

Cu cat vorbim mai deschis despre sexualitate, cu atat devine o normalitate. Avem nevoie de educatie in Romania, asta e clar.

Iar acum, dupa tot ce am invatat eu despre corpul meu si despre viata vreau sa va spun ca noi fetele suntem foarte tari ? Si ca menstruatia ne face sa fim deosebite, puternice, infloritoare. E viata acolo in burtica noastra, e un intreg proces cu multi hormoni in cantitate exacta, cu un mecanism extraordinar de bine pus la punct. Suntem norocoase si binecuvantate pentru ca avem menstruatie si pentru ca dam viata. Si toti baietii si barbatii de pe lume ar trebui sa stie asta, ar trebui educati de mamele lor de cand sunt mici.

De la acest studiu au pornit “Ateliere Increderii” care sustin copiii de cand sunt in scoala sa aiba incredere in ei pentru ca asta este baza unei educatii si a unei profesii de care sa ne bucuram toata viata. Cand avem incredere in noi, putem muta muntii din loc. Si copiii au nevoie de asta de cand sunt mici. Au nevoie sa fie indrumati si au nevoie sa simta ca adultii cred in ei.

Love.

Teach for Romania este o organizație non-profit care activează din 2014 și care a adus un sistem de performanță în educația din sistemul public din România. Pentru împlinirea viziunii, educație de calitate pentru toți copiii din România, organizația atrage și pregătește cei mai talentați oameni din România pentru a deveni agenți de transformare în sistemul educațional românesc, din rolurile de profesori și învățători pentru copiii din medii vulnerabile.

Anul acesta Always le oferă posibilitatea tinerilor să facă cunoștință cu diferite profesii și specialiști din diferite domenii prin „Atelierele Încrederii”, unde elevii au avut ocazia să devină cântăreți de succes, arhitecți, oameni de televiziune și doctori renumiți pentru o zi. Alături de Oana Cuzino, Nicole Cherry, Andreea Berecleanu și Anca Serea, precum și specialiști din domenii ca arhitectură, medicină, IT sau pedagogie, 40 de copii de gimnaziu din programul Teach for Romania au luat parte la ateliere prin care au învățat că, dacă au încredere în sine, orice carieră este posibilă.

Află cum poți susține Profesorii Încrederii!