Just another WordPress site

Sans-serif

Aa

Serif

Aa

Font size

+ -

Line height

+ -
Light
Dark
Sepia

Spala-te pe maini (si) inainte

De cate ori am auzit “sa te speli pe maini dupa ce mergi la baie” si niciodata nu am inteles exact DE CE. Mainile mele sunt exact ca inainte sa merg la baie. Ce am facut cu ele? M-am dezbracat? Am pus mana pe hartie igienica?

Am avut de multa vreme in minte acest subiect dar m-a declansat faptul ca aseara dupa ce am ajuns acasa, Sasha s-a spalat pe maini, a facut pipi si s-a spalat iar. Si mi-a spus ca s-a spalat Si inainte si dupa.

Cand eram insarcinata prima data, mi-a spus doctorul sa ma spal mereu pe maini inainte sa merg la baie. Ca riscul sa transmiti microbii de pe maini in zona intima este foarte mare.
Si mi s-a parut atat de logic si nimeni nu insista pe treaba asta.

Si chiar ma gandeam cata importanta se pune pe spalatul asta pe maini dupa ce mergi la baie. Si nimeni nu zice nimic de inainte.

In mall la toaleta fetele intra direct la wc si pe urma toate se spala frumos si minutios pe maini.
Mainile sunt cele purtatoare de crocobauri. Prin maini purtam toti virusii si bacteriile.
Crezi ca e mai nasol ca ti-a cazut un strop de pipi pe mana decat ca pui mana murdara in cea mai sensibila parte a corpului?

Desi nu vreau sa fac comparatii, inteleg ca si dupa este important.
Doar ca daca ar fi sa aleg sa ma spal o singura data, as alege detasat inainte.

Si cum mie imi zboara mintea in toate directiile am asociat aceasta uriasa importanta a spalatului pe maini dupa mersul la toaleta, cu alte lucruri din popor. Cum ar fi rusinea sa iti atingi propriul corp sau “nu e frumos sa pui mana acolo”. (Cine are baieti, sigur a auzit asta de nspe mii de ori).

Dar sa zicem ca eu sunt si un pic razna.

Insa chiar nu inteleg de ce e ok sa faci pipi cu mainile murdare si sa pui mana direct pe (asa cum fac baieteii), insa e super mega important sa te speli cu dezinfectant dupa.

Ma gandesc mai mult la copii cand scriu asta, daca as avea o gradinita as face o regula din asta. Dar cum nu am, nu pot decat sa le fac capul calendar copiilor mei si sa scriu aici pe blog.