Just another WordPress site

Sans-serif

Aa

Serif

Aa

Font size

+ -

Line height

+ -
Light
Dark
Sepia

Un pic despre doctori si vaccinuri

Din toata lupta asta pro-/anti-vaccinuri am inteles ceva: românul e extremist – foarte greu mai gasesti comentarii si pareri echilibrate.

Exista tabara care este anti-vaccin si anti-orice-inseamna-medicina. Si exista tabara pro-vaccin care nu crede in nimic ce inseamna solutii naturiste.

Personal m-am saturat de extreme de orice fel, mi se par distructive. Ar trebui sa ne punem mereu intrebari si sa incercam sa gasim raspunsuri. In orice domeniu, in general, nu doar in sanatate.


Eu ma aflu undeva la mijloc ca sa zic asa… Cred in vaccinuri, cel putin cele pentru boli grave. Cred in medicina, in doctori, cred si in homeopatie, bowen, aromoterapie. Am gasit astfel solutii blande pentru micile probleme pe care le-am intampinat. Cred ca sanatatea emotionala ne dicteaza si sanatatea fizica. Iar atunci cand fizic avem o problema, putem sa o “atacam” din mai multe directii. Sa vedem de unde a pornit, sa gasim doctori de incredere cu care sa rezonam, sa incercam terapii alternative.


Aici vreau sa vorbesc despre inversunarea asta impotriva doctorilor. Toti vor sa ne omoare si sa ne fure, toti sunt rai si corupti. Nu mergem la ei si nu avem incredere in ei. Dar daca isi rupe copilul o mana sau un picior ce facem? Vrem sa ni-l repare si consideram ca ni se cuvine sa faca asta ca de asta exista doctorii, nu? Desi pana sa isi rupa mana noi ii faceam de cacao pe retelele de socializare.


Nu ridic pe nimeni in slavi, am auzit de cazuri cand pediatrii recomanda antibiotice asa pe neve sau tot felul de situatii. Noua nu ni s-a intamplat, din fericire. Am cautat acel doctor relaxat, atent si empatic si sunt recunoscatoare ca l-am gasit chiar de la inceput. Adica de la nasterea primului copil. N-am vazut la nimeni atata siguranta de sine ca la el. Il admir, il iubesc, sa-i dea Dumnezeu sanatate sa aiba grija de toti copiii care ajung pe mainile lui.

Ce vreau sa zic e ca poate situatiile le mai si atragem. Ca o femeie care nu are incredere in barbati si “toti sunt la fel”… Sunt mari sanse ca aceasta femeie sa nu ajunga sa cunoasca un barbat potrivit din cauza limitelor deja impuse.


Eu cred din suflet ca oamenii sunt buni la baza… Nesiguranta, saracia, sistemul sunt probleme. Dar oamenii sunt buni. Mai ales atunci cand vrei sa vezi bunatatea din ei.


Si raspunsul nu este neaparat intr-un singur loc. O raceala o poti trata si cu alopate si cu homeopate. De exemplu cand Sasha a avut o tuse puternica anul trecut, i-am dat si remediul lui homeopat dar si ce ne-a recomandat doctorul pediatru.


Am in casa si Belladona (homeopat) dar si Nurofen. Am si Polygemma Tuse, Biosept dar am si Tantum Verde. Si instinctul meu de mama imi cam spune pana unde pot merge cu homeopatele si cand sa intru in alopate. Iar atunci cand ma ia panica si simt ca pierd controlul ii cer mereu sfatul lui Florin. Care de obicei imi spune sa las copiii in pace :)
Si cred in vaccinuri. Cand ceva ma facea sa am indoieli imi aduceam aminte de ce ne-a spus doctorul nostru cand am vorbit despre asta. El e unul din stalpii de care am nevoie in cresterea copiilor mei. Imi pun zilnic intrebari si caut raspunsuri in toate directiile.
Nu am nimic cu parintii care sunt impotriva vaccinurilor. Am mame prietene care sunt anti-vaccin si faptul ca avem pareri diferite din punctul asta de vedere nu ne-a influentat cu nimic relatia.

Un om evoluat si sigur pe el accepta ca nu suntem toti la fel si nici nu avem cum sa fim vreodata.

Si ceva imi spune ca nici macar timpul nu ne va spune daca vaccinurile sunt bune sau nu. Iar asta pentru ca avem copii sanatosi si noi vaccinatii si ei nevaccinatii.
Si sa dea Dumnezeu sa ramana asa si sa imbatraneasca cu totii fericiti.