Just another WordPress site

Sans-serif

Aa

Serif

Aa

Font size

+ -

Line height

+ -
Light
Dark
Sepia

Carti recomandate – Farmyard Tales

Titlul complet: The complete book of Farmyard Tales – Usbourne

Continui seria de articole despre carti pe care le recomand cu aceasta carte pe care am achizionat-o cand Sasha avea 2 ani si jumatate. A fost dragoste la prima vedere si pentru el si pentru mine.

Vezi primul articol din seria ”Carti recomandate” aici: The lamb who came for dinner

img_3504

Cartea cuprinde 20 de povestioare de la ferma familiei Boot. De fapt Sasha asa si spune: ”sa citim cartea cu familia Boot”.

Este o carte plina de ilustratii in culori frumoase. Personajele sunt desenate foarte real si sunt expresive. Cand spun personaje ma refer inclusiv la animalutele care fac parte din povesti si au devenit celebre: porcusorul Curly, oita Wooly, cainele Rusty, magarul Ears, calutul Dolly, vacuta Daisy, caprita Gertie. Dupa cum observati si numele animalelor sunt sugestive si usor de retinut.

In fiecare poveste se intampla ceva nou si totul este prezentat cu un umor fin si placut. Curly care a mancat prea mult si a ramas blocat intre scandurile gardului. Wooly cea nazdravana care are o privire super haioasa. Vacuta Daisy care a fugit cu cortul in cap. Toate astea il fac pe Sasha sa rada in hohote, e o relaxare pentru amandoi sa ii citesc si sa vad ce efect are asupra lui. Toate animalutele sunt prietenoase si nu ai cum sa nu le indragesti.

Imi place ca sunt mici detalii de care m-am folosit ca sa ii explic anumite notiuni. De exemplu cand vine masina de pompieri sa stinga incendiul si doamna Boot ii roaga pe copiii sai, Poppy si Sam, sa ramana in casa. Iar ei CHIAR O ASCULTA :)) si privesc de pe geam ce se intampla. Sau povestea cu caprita Gertie care este irascibila si nimeni nu intelege de ce. Iar la sfarsitul povestirii sa aflam ca Gertie are un puiut si era irascibila pentru ca urma sa nasca (eram insarcinata cand am cumparat cartea).

La inceputul cartii este si o harta cu toata ferma inclusiv unde stau animalele si unde se intampla diferite evenimente de-a lungul povestilor. Iar pe fiecare pagina se afla o mica ratusca care se ascunde undeva si uneori chiar e o provocare sa o gasesti.

Copertile cartii sunt groase si moi, arata ca o carte de colectie numai buna de transmis din generatie in generatie. Este plina de personaje prietenoase de care te atasezi, de actiune, umor si concluzii de genul “totul este bine cand se termina cu bine”.

Va las cu cateva poze :)

img_3500 img_3506 img_3507 img_3508 img_3509 img_3510 img_3511 img_3512 img_3513 img_3514 img_3515 img_3516 img_3517 img_3518 img_3519 img_3520