Just another WordPress site

Sans-serif

Aa

Serif

Aa

Font size

+ -

Line height

+ -
Light
Dark
Sepia

Carti recomandate – The lamb who came for dinner

M-am hotarat sa fac o serie de articole in care sa scriu despre cartile care au mare mare succes la noi. Pentru ca aceste carti au fost primele lui jucarii si pentru ca a devenit deja o pasiune si pentru mine si pentru el.

Imi plac mult cartile generatiei lor, mi se par mai educative, mai placute si povestile mult mai inteligente. Nu exista personaje negative care sa ii sperie, nu sunt crime si scene de groaza (“Capra cu trei iezi” de exemplu). Imaginile sunt mai reale si mai sugestive. Se vorbeste despre emotii, sentimente intr-un mod foarte natural, totul este firesc.

Am descoperit cum ii place sa ii citesc/sa imit voci si personajele prind viata… si cumva au devenit parte din viata noastra. Ne-am atasat foarte mult de anumite carti.

Prima din seria “Carti Recomandate” este “The lamb who came for dinner”. De cand am vazut-o pe internet mi-a atras atentia. Am simtit umorul si potentialul din titlu. Adicaaa a venit mielul la cina? sa fie mancat? Hmmm :) Am rezervat-o imediat si am asteptat curierul cu sufletul la gura, asa cum o fac de obicei :))

IMG_2993

Mi-a placut grafica si modul in care sunt desenate personajele. Cadrul este cald si intim. Culorile placute. Imaginile mari si sugestive. Atentia la detalii foarte faina. Sosetele crosetate ale lupului, conversii oitei… Desi “lamb” inseamna miel, Sasha i-a spus “oiță” si asa a ramas.

Au fost seri la rand in care la culcare doar cartea aceasta o alegea. Si mereu cand i-o citesc ma apuca rasul. Imi place ca lupul desi e un personaj negativ in majoritatea povestilor romanesti (vine lupul si fura copiii, cine isi mai aduce aminte…), aici este un personaj dur si puternic dar care pana la urma nu poate rezista unei oite atat de dulci si prietenoase. Chiar el o zice, alta chestie care imi place… cum constientizeaza si exteriorizeaza emotiile. Copiii au nevoie de asta.

Fraza “Eu sunt un lup mare si puternic iar tu… Tuuu esti o tocanita!” e preferata noastra.

Va las cu cateva poze.

IMG_2994 IMG_2995 IMG_2997 IMG_2998 IMG_2999