Just another WordPress site

Sans-serif

Aa

Serif

Aa

Font size

+ -

Line height

+ -
Light
Dark
Sepia

Recenzie scaun auto AXKID MINIKID

Una dintre cele mai bune decizii pe care le-am luat in legatura cu alegerile pentru Sasha a fost sa cumparam un scaun auto Rear Facing pentru el.

Am mai scris aici si aici despre importanta pozitiei Rear Facing (cu spatele la directia de mers) in scaunul auto si ce ne-a determinat sa mergem pe aceasta varianta.

sashaminikid

Toate testele auto efectuate au ajuns la concluzia ca pozitia RF este de 5 ori mai sigura pentru copii.

Vedeti aici un filmulet care arata exact ce se intampla intr-un impact in cazul ambelor pozitii (cu fata la directia de mers si cu spatele la directia de mers).

Pentru mine asta a fost suficient sa ma convinga.

Dupa multe cautari, mai multe teste si citit tot ce prindeam, am ajuns sa achizitionam scaunul Axkid Minikid.

Axkid este o companie suedeza care produce scaune auto cu spatele la directia de mers. In Suedia sunt mult mai stricte regulile in ceea ce priveste siguranta copiilor in masina si au si cea mai scazuta rata de accidente auto in care sunt implicati copii.

Am vrut un scaun auto care sa fie cu spatele la directia de mers pana la aproximativ 6 ani iar acesta este grupa 9-25 de kg deci ne-am incadrat perfect. Axkid Minikid a fost testat conform ECE 4404 si a trecut Swedish Plus Test, in prezent cel mai riguros test auto.

An E-approved child restraint system meets all the statutory requirements for sale in Sweden, but a seat that has passed the Plus Test gives the child additional safety. A seat that has passed the Plus Test is E-approved for installation in every seat row in a car. Such seats ensure that child passengers are not subjected to life-threatening high neck forces in a frontal collision. (sursa)

Axkid Minikid este un scaun auto compact care se instaleaza in centuri. Poate parea complicat la inceput insa dupa ce am vizionat cu atentie filmuletul de instalare si dupa ce am citit manualul, ne-a luat doar cateva minute sa il fixam in masina. Sunt niste pasi pe care deja i-am invatat pe de rost. Minikid este echipat cu un tip original de centuri, care se strang singure prin balansarea scaunului stanga-dreapta pana in momentul in care scaunul este fixat pe pozitie. Iar centurile urca sau coboara odata cu tetiera in momentul in care sunt tensionate/deschise. In ajutorul nostru vin si marcajele speciale de culoare alba, care ajung la vedere doar in momentul in care fiecare element este in pozitie corecta. Scaunul este dotat si cu un picior de sprijin care se fixeaza in podeaua masinii.

Axkid Minikid are 5 pozitii de inclinare care se aleg in momentul instalarii scaunului. De asemenea are protectii laterale mari, la nivelul capului, care ofera siguranta acolo unde este mai important.

Ne-am indragostit cu adevarat de acest scaun atunci cand l-am pus pe Sasha in el! Sta confortabil, ii leg centurile foarte usor si spatiul pentru picioare este mai generos decat la alte scaune rear facing. Asta il face ideal inclusiv pentru copilasi mai mari si mai ales la drumuri lungi. Se si doarme foarte bine in el din cate vad la Sasha, un aspect care ne-a influentat decizia cand am ales scaunul Minikid.

Sashasomnmasina

Tetiera este reglabila in functie de inaltimea copilului iar centurile urca sau coboara in functie de cum reglezi tetiera. In felul acesta centurile se aseaza mereu perfect pe umeri. Ce a remarcat Florin si i-a placut a fost ca atunci cand strangem centurile, acestea aluneca foarte usor. Adica se regleaza perfect fara niciun pic de dificultate.

Materialul textil este de foarte buna calitate, ceea ce conteaza mult mai ales vara si mai ales in cazul unui copil care transpira mult. Husa se poate scoate in intregime pentru a fi spalata la masina de spalat.

Design-ul scaunului permite copilului sa se urce si sa coboare singur, eventual ajutat de manuta. Sasha a inceput sa refuze sa il punem noi in scaun, ii place sa se aseze singur acum. Pentru mine e o mare bucurie, fiind insarcinata in luna a opta :)

Inchei cu un filmulet realizat astazi cu Pinch Test – metoda ciupiturii, prin care verificam daca am strans centurile corect: