Just another WordPress site

Sans-serif

Aa

Serif

Aa

Font size

+ -

Line height

+ -
Light
Dark
Sepia

Problema plictiselii in scaunul de masina

Acest articol este despre “plictiseala” despre care ma intreaba multa lume, avand in vedere ca Sasha este pozitionat cu spatele la directia de mers (RF-rear facing).

De ce il mai tin si acum, la 2 ani jumate in scaun rear facing? Pentru ca in caz de impact (chiar si o frana mai puternica), in scaunul pozitionat cu spatele la directia de mers capul si gatul sunt protejate, toata forta este absorbita de spatele scaunului auto.

Coloana imatura a copiilor suporta niste proportii mai mari decat in cazul adultilor. La un copil de 9 luni capul reprezinta 25% din greutatea corporala iar in cazul unui adult de 6%. De aceea sunt mai vulnerabili decat adultii iar pozitia cu spatele la directia de mers le ofera mult mai multa protectie fiind DE 5 ORI MAI SIGURA decat cea cu fata la directia de mers.

A 2007 study in the journal Injury Prevention found that children under age two are 75 percent less likely to die or to be severely injured in a crash if they are rear-facing. Another study found riding rear-facing to be five times safer than forward-facing.

“A rear-facing child safety seat does a better job of supporting the head, neck and spine of infants and toddlers in a crash, because it distributes the force of the collision over the entire body,” said Dennis Durbin, M.D., F.A.A.P., a pediatric emergency physician and co-scientific director of the Center for Injury Research and Prevention at The Children’s Hospital of Philadelphiaand lead author of the policy statement and accompanying technical report. http://www.parenting.com/article/car-seats-safety

 

Cand am trecut de la scoica la scaun auto, eram hotarata sa il tin rear facing pana la 4 ani. Intre timp m-am mai documentat si sunt hotarata sa il tin asa pana la 6 ani.

Despre plictiseala pot spune ca un copil de 2 ani si jumatate sta mai greu intr-un singur loc mai ales daca este un explorator energic ca al meu. Dar e datoria noastra sa ii explicam si sa ii facem sa inteleaga anumite reguli care tin de siguranta.

Cine ma cunoaste stie ca nu sunt deloc genul de mama restrictiva sau autoritara… Dar cand e vorba de siguranta si sanatate, adica de ce e mai important, am stiut sa ma fac inteleasa.

Astfel incat acelasi Sasha caruia ii spun sa nu arunge cu apa pe jos ca vom aluneca iar el o arunca in fata mea si rade… acelasi copilas stie ca trebuie sa stea in scaunul lui cu centurile stranse la fiecare drum cu masina. Uneori se mai plictiseste dar avem carticele care ii plac foarte mult si le rasfoieste pe parcursul calatoriei, mai nou are o melodie preferata pe care o ascultam incontinuu de muuulte ori… se gasesc solutii. Iar cand chiar plange si nu ne mai putem intelege, opresc masina, il iau in brate, povestim un pic si reluam drumul. Dar per total pot spune ca e o placere sa mergem undeva, avem oglinda care sta pe tetiera din fata lui astfel incat il vad mereu in oglinda retrovizoare. De cele mai multe ori se uita pe geam curios :)

Nu imi place sa ma gandesc la lucruri rele dar imi place sa fiu precauta. Eu ma simt in siguranta cand stiu ca copiii mei sunt in siguranta. Ne intalnim cu zeci, sute, mii de alti soferi in trafic zilnic. Nu bag mana in foc pentru nimeni, sunt atatia idioti (altfel nu-i pot numi) care nu semnalizeaza si depasesc cu o inconstienta pe care nu pot sa o inteleg… De asta sunt cu ochii in patru cand sunt la volan, de asta Sasha sta intr-un scaun Rear facing.

Sasha in Axkid Minikid, scaun rear facing 9-25 de kg.

RF1