Just another WordPress site

Sans-serif

Aa

Serif

Aa

Font size

+ -

Line height

+ -
Light
Dark
Sepia

Clipa de ACUM vs. “abia astept”

Aud atat de des in jurul meu parinti care “abia asteapta” ceva. Abia asteapta dintisorii, abia asteapta sa mearga, abia asteapta sa devina mai autonom… Am fost si eu acolo, si eu abia asteptam urmatoarea etapa.

Nu vreau sa dezamagesc pe nimeni dar nu o sa fie niciodata mai frumos decat este ACUM. Pentru ca fiecare moment are rostul lui, fiecare etapa este importanta ca sa se ajunga la urmatoarea. Inclusiv atunci cand este mai greu, cand copilul are un puseu de crestere sau un tantrum. E greu si epuizant dar asta arata ca el creste, cu bune si rele.

Cand Sasha era mai mic, in primul an de viata, ma gandeam mereu ca abia astept sa creasca, sa mearga… si ma uitam mereu la copii mai mari cu entuziasm ca acolo vom fi si noi.

Acum vad copii mai mici, care se tarasc de-a busilea si mintea mea depune eforturi mari ca sa isi aminteasca acea perioada. Desi a mers de-a busilea 5-6 luni. Simt ca am pierdut asteptand in loc sa savurez fiecare moment.

Unul din sfaturile pe care le-as da din tot sufletul meu unei mame este sa fie un parinte constient. Sa fie cu inima si cu mintea deschise. Sa traiasca fiecare etapa cu toata bucuria, cu toata oboseala si cu tot ce implica.

Si sa ne gandim mereu ca toate au rostul lor la nivelul vietii. Si plansul, si cazaturile, si greselile noastre… pentru ca ele ne fac sa devenim mai bune.

 

2015-04-30 14.24.30.