Just another WordPress site

Sans-serif

Aa

Serif

Aa

Font size

+ -

Line height

+ -
Light
Dark
Sepia

Incaltamintea potrivita pentru copii

Acesta e un subiect pe care am inceput sa il studiez intens cand Sasha a inceput sa dea semne ca vrea sa mearga in picioare. Pana la momentul respectiv nu i-am cumparat incaltaminte. Personal, mi se par inutili papuceii pusi in picioruse la bebelusi mici. In primul rand ca intotdeauna e mai comod sa stai descult iar ei au acest avantaj ca n-au nevoie de incaltaminte. In al doilea rand, sunt greu de incaltat si le mai cad si din picioare.

Noi am ales sa ii dam botosei cu blanita de miel (foarte caldurosi iarna) sau sosete groase in acea perioada. Cand a venit primavara si a inceput sa se ridice in picioare de marginea canapelei, am cumparat prima pereche de Tikki. I-a incaltat ocazional pentru ca fiind cald, statea mai tot timpul in descult.

Copiii invata cel mai bine sa mearga in picioarele goale sau in incaltaminte cu talpa foarte moale/flexibila care nu limiteaza miscarea naturala atunci cand pășesc. 

Ca sa testati flexibilitatea talpii, ar trebui sa ii puteti indoi cu o singura mana.

20150427_151108

Talpa flexibila ii lasa sa simta suprafata pe care calca, le dezvolta echilibrul si siguranta. Mersul in picioare este un pas urias in viata unui copil, este trecerea la urmatoarea etapa. Este bine sa faca asta singur, atunci cand este pregatit. Orice ajutor din partea unui adult, tinut de manute sau incaltaminte neadecvata, este un fel de obstacol. Pentru increderea lui in propriile forte trebuie sa simta ca a atins nivelul urmator singur singurel.

Sa vada ca ii sustinem si ca suntem alaturi de ei pur si simplu admirand ce pot sa faca singuri.  Fiecare copilas are propriul ritm care trebuie respectat de catre noi, parintii.

Revenind la incaltaminte, m-am documentat destul de mult pe tema asta pentru ca am cautat mereu sa fie cat mai putin restrictiv pentru mersul lui.

Prin magazine am observat ca se pune mai mult accentul pe fashion decat pe confort si sanatate. Eu iubesc tenisii Converse si am purtat o perioada lunga de timp. Dar am ajuns sa nu ii mai suport pentru ca mi se pare un cauciuc rigid si incomod care costa mult prea mult pentru ceea ce ofera.

Am cam invatat magazinele si brand-urile unde stiu ca am sanse sa gasesc ceea ce caut.

20150427_151443

 

(Pediped-ul din primul rand este ros de Minnie)

Tikki sunt minunati pentru primii pasi, noi am fost multumiti. Acum suntem la a treia pereche deja. Am ales Tikki pentru interior pentru ca au talpa antiderapanta si parchetul nostru este destul de alunecos. Mi-e teama de cazaturi pe spate si am tot felul de scenarii in minte. Talpa antiderapanta din cauciuc moale ma ajuta si pe mine sa dorm mai bine. :)

Pentru afara prima pereche de pantofiori/adidasi a fost de la Pediped. Este o marca americana, sunt recunoscuti pentru talpa flexibila din cauciuc natural si sunt recunoscuti de catre APMA (The American Podiatric Medical Association).

Imi plac foarte mult modelele de la Pediped, din pacate in Romania nu ajung intotdeauna toate. Au trei colectii, in functie de varsta – Originals, Grip n Go si Flex. Cei din primele doua categorii au talpa cea mai flexibila pentru ca includ numere mai mici (pana la aproximativ 2 ani, depinde de copil).

Geox mai au modele cu talpa flexibila. Am avut si de la ei pantofiori chiar la primii pasi. Au sistemul de transfer al umiditatii care e un plus mai ales la incaltamintea din piele.

Ghete i-am luat de la Biomecanics. Am cautat mult unele calduroase cu talpa flexibila si cu blana naturala in interior. Am fost multumita de ele, avea mereu piciorusele calde cand il descaltam. De cateva ori au fost si ude pentru ca am aflat ulterior ca nu sunt impermeabile. Am suplimentat cu sosete de lana si a fost ok. Insa sireturile… moamaaa… sa nu luati incaltaminte cu sireturi atunci cand stiti ca oricum ritualul de iesit din casa dureaza mult. La un moment dat aveam impresia ca Sasha conspira cu sireturile si cu Universul impotriva mea. Deci mergeti pe arici, e mai simplu si mai rapid.

Acum poarta niste adidasi Nike pe care i-am gasit intamplator la Deichmann. Mi-au placut ca sunt foarte usori si au talpa foarte moale. Sunt atat de pornita sa ii gasesc incaltaminte dupa aceste standarde incat alte criterii nu prea ma mai intereseaza. Mai ales ca el are piciorusul destul de mare deja si nu prea se mai gasesc cu talpa flexibila numarul 24/25. Se considera ca a trecut de primii pasi, dar in continuare isi formeaza mersul acum. Eu stiu cat de tare m-au durut picioarele cand am purtat ceva rigid, n-as putea supune la acelasi stres niste picioruse mici in plina dezvoltare. Am vazut incaltaminte de copii cu o talpa atat de rigida ca nu o puteai indoi deloc, ce sa mai zic de strans intre doua degete cum am zis mai sus. Modul in care calcam ne afecteaza cu totul, musculatura, oasele, coloana. Am preferat sa investesc in incaltaminte mai putina si mai calitativa decat in mai multe perechi si mai putin bune.

Tot ce tine de sanatate si confort are prioritate.

Am mai auzit lucruri bune despre Clarks, DD Step, Elefanten. Nu am avut pana acum, dar vom incerca.

Sunt curioasa care este experienta voastra cu incaltamintea, ce v-a placut, ce recomandati.

 

 

 

 .