Just another WordPress site

Sans-serif

Aa

Serif

Aa

Font size

+ -

Line height

+ -
Light
Dark
Sepia

Cat timp stam cu telefonul in mana…

V-ati gandit vreodata cat timp petreceti cu telefonul in mana butonand? Cat de repede trece timpul in ultimii ani de cand avem toti smartphone-uri?

N-as intreba asta daca nu as vedea pe fiecare persoana din jurul meu cat de mult timp petrece pe telefon. Inclusiv pe mine…

Internetul m-a ajutat foarte mult si inca ma ajuta. Il consider o super mega inventie si mi se pare extraordinar de util. Am aflat atatea lucruri interesante prin intermediul lui, am descoperit Facebook-ul, am cunoscut mame faine de care m-am apropiat.

Dar uneori mi se pare ca pur si simplu petrec prea mult timp. Si recunosc ca e foarte greu… e ca un viciu. Atatea articole interesante, de scris si de citit… atatea informatii pe care vreau sa le aflu. Pe langa asta, fiind stay-at-home mom in marea parte a timpului, simt ca telefonul asta e singura mea punte catre viata “de afara”, aia cu oameni care socializeaza intre ei :)

Cred ca fiecare ar trebui sa ne trasam o limita, sa devenim constienti cand e prea mult, sa nu ne lasam acaparati. Ca pana la un moment dat asta e un mijloc de socializare dar pe urma are exact efectul opus.

Si din treaba asta stiti ce e cel mai nasol? Adica ce ma supara cel mai tare la butonatul asta haotic… Ca ma vede COPILUL MEU. Si desi el nu cere telefonul mobil (pentru ca nu i l-am dat pana acum), imi doresc sa creasca cu joaca afara, sa descopere tehnologia la modul pozitiv si constructiv si la o varsta la care aceasta ii va fi utila.

Mi-am propus sa limitez statul pe internet, sa ma ancorez mai bine in realitate, sa folosesc laptopul dimineata si seara, sa PRETUIESC la maxim timpul acesta cu Sasha in crestere.  Sa folosesc momentele in care il alaptez pentru a ne privi in ochi si a ma gandi la viata. In loc de stat pe Facebook si a conversa.

Sunt recunoscatoare pentru toate beneficiile pe care le am in urma internetului dar este timpul pentru o schimbare.

Va propun sa va ganditi la asta, la cat timp ati castiga daca ati limita accesul la telefon. Cred ca o sa fim cu totii surprinsi.

O sa scriu in alt articol si despre radiatiile cauzate de smartphone-uri, acum ma grabesc ca se trezeste Sasha :)

 

download

 

 

 

 

 .