Just another WordPress site

Sans-serif

Aa

Serif

Aa

Font size

+ -

Line height

+ -
Light
Dark
Sepia

Zi frumoasa ca tine

Sambata a fost ziua de nastere a lui Florin. A implinit 39 de ani.

Imi aduc aminte cand la prima zi de nastere impreuna (in 2009), si-a inchis telefonul. Nu stiu daca il deranja faptul ca ii suna incontinuu telefonul sau avea birthday blues. 

Da, chiar exista asa ceva. Nu stiam pana la momentul respectiv. Mie mereu mi-a placut sa fie ziua mea, era cea mai tare zi din an pentru mine. Mereu mi-a placut sa imi serbez ziua de nastere, sa fie cu tam-tam, cu multa lume si mult zgomot.

Lui nu prea ii placea. Inteleg de ce. Dar in acelasi timp am observat ce bine e sa ai un partener care sa te ajute sa vezi lucrurile si din alta perspectiva. De cand suntem o familie si avem copii, este tot mai greu sa organizam iesiri si sa ne vedem cu prietenii nostri. Nu ca am avea multi :) Dar cei care sunt. Suntem adulti, muncim, stam mult in trafic, seara suntem obositi. Avem toate motivele sa ne vedem rar cu oameni pe care ii iubim.

Asa ca zilele de nastere au devenit niste ocazii minunate sa aduci gasca in acelasi loc. Si daca incerci sa te rupi de credintele defecte legate de varsta, iti dai seama ca este intr-adevar o sarbatoare. Fiecare an in plus de la data la care te-ai nascut. Ma uitam sambata la Florin si incercam sa mi-l imaginez acum 39 de ani cand s-a nascut. Probabil era ca Sasha cand l-am nascut. Si ce minunatie! Ce mult a crescut, ce sanatos este, ce puternic, ce trasaturi frumoase si ce privire adanca. Vorbesc despre Florin acum :) dar as vrea sa reusim sa gandim asa. Pentru ca societatea ne-a prostit un pic la capitolul varsta si timp. Imbatranirea este frumoasa si este lenta. Noi o negam si o facem mai rapida.

Am citit o carte senzationala, scris de Deepak Chopra si Rudolph E. Tanzi – Supercreierul. Al doilea tip este profesor de neurologie la Harvard si directorul unei unitati de cercetare pentru genetica si imbatranire. Studiaza boala Alzheimer de ani de zile. Si explica cu studii concrete ca imbatranirea este un proces foarte lent si este datorat faptului ca nu ne antrenam creierul. Ne plafonam nu din cauza varstei, ci din cauza modului in care percepem varsta. E de citit pentru ca iti dai seama cine esti cu adevarat ca om si ca potential si ce credinte gresite ne-au fost implementate.

Revenind :)

Seara de sambata a fost minunata. Tortul a fost delicios. Oamenii minunati. Ca la urma urmei despre asta este, despre relatii, despre rasete si despre prezent.

La multi ani!