Just another WordPress site

Sans-serif

Aa

Serif

Aa

Font size

+ -

Line height

+ -
Light
Dark
Sepia

Si barbatii schimba scutece

Mi-am dat seama ca in ultima vreme ma deranjeaza tot mai mult sterotipurile. Le vad tot mai des in jurul meu pe masura ce copiii mei cresc. Si sunt ataaat de multe! Pfff… sunt multe de zis pe tema asta. Dar legat de filmuletul de mai jos care e foarte funny, mi-a atras atentia partea cu schimbatul scutecului de catre tata.

La noi in familie amandoi schimbam scutece. Nu am vorbit niciodata despre asta, nu am facut un pact atunci cand ne-am casatorit, nu mi-am pus vreodata problema ca un tata nu schimba scutece. Am crescut cu ideea ca e normal si pentru ca tatal meu e genul implicat. Inclusiv el l-a schimbat de atatea ori la fund pe S cand era mic.

Si pentru cei care au retineri la capitolul asta :)

E normal sa fi usor stangaci la inceput!

Tin minte ca primul scutec l-am schimbat la maternitate impreuna cu Florin si cred ca ne-a luat vreo 10 minute si am consumat vreo 20 de servetele umede! Acum fiecare din noi face asta cu ochii lipiti de somn noaptea, in 1-2 minute in care intra cu spalatul bebelusului la fund direct in chiuveta. Cu timpul prinzi o dexteritate de nu-ti vine sa crezi. Nu e o rusine sa nu stii exact la inceput, crede-ma ca o sa razi de asta mai incolo! Mi-am adus aminte cand am trecut de la scutece de unica folosinta la cele textile, avea Sasha vreo 2 luni. Si atunci primele zile de textile am iesit in oras un pic si a ramas Florin cu el. Si mi-a trimis poza “oauuu ce faine sunt textilele astea” si era Sasha mic cu scutecul pus invers :)))

Nu e nimic scarbos in caca de bebelus

Stiu ca fiecare are fobiile lui dar nu am niciun pic de empatie pentru cineva care se scarbeste de caca propriului copil. Sistemul digestiv e nou nout, la inceput e doar lapte care cum intra cam asa iese. Mirosul e tot de lapte, mai mare dragul :)) Caca e ceva normal si arata ca e sanatos si totul functioneaza perfect. Ia fiecare caca ca pe o binecuvantare.

Nu e treaba exclusiv a mamelor sa schimbe scutece si nu diminueaza in niciun fel masculinitatea

Eu sunt pro impartirea responsabilitatilor legate de copii si nu as fi putut niciodata sa le fac singura pe toate. Mi se pare normal ca sotul meu sa ma ajute. Taticii implicati sunt sexy :)

Cand ambii parinti sunt implicati in schimbat si spalat fundulet de bebelus, e mai usor sa te organizezi

Mama se joaca cu cel mare, tatal il poate schimba pe cel mic. Mama e la cumparaturi cu copilul mare, tatal e acasa cu cel mic si il schimba daca e nevoie. Mi se pare ca ar fi ca un blocaj ca toata treaba asta sa depinda doar de mama. Hai sa lasam doar alaptatul ca sarcina ce ii revine exclusiv mamei :)

Schimbatul scutecului face parte din bonding

Exista ceva mai dragut ca un bebelus care sta cu burtica in sus, rade si iti intinde piciorusele alea mici si fluffy?

Nu cred ca am schimbat vreun scutec pana acum fara sa pup si burtica. Bebelusii sunt irezistibili si desi e deja cliseu… TIMPUL TRECE REPEDE si stiu ca o sa ne fie dor de momentele astea. Hai sa le savuram mai intens. Ca o sa uitam noptile nedormite si tot ce e greu. Si o sa ramanem cu ce e mai frumos din perioada cat sunt asa de mici.


Pe 12 mai va astept la un eveniment dedicat parintilor, intitulat ”Baietii din viata noastra”. Detalii si bilete aici.