Just another WordPress site

Sans-serif

Aa

Serif

Aa

Font size

+ -

Line height

+ -
Light
Dark
Sepia

Cum am ales NUMELE copiilor

Sau cum ne-au ales ei pe noi :)

Nu exista un nume frumos sau un nume urat… e ceva foarte relativ si arata cat de diferiti suntem intre noi. Personal cred ca omul da viata numelui. Il face sa fie frumos, sa ne placa, sa vrem sa il pronuntam mereu… sa ii spunem pe nume :)

Cand zburam si calatoream foarte des am vazut ca multi straini nu imi pot pronunta numele corect. Uneori cand ma striga cineva “Ioana” suna atat de ciudat incat nici nu imi dadeam seama ca este vorba despre mine. Imi plac unele nume romanesti dar nu sunt atat de nationalista ca sa vreau neaparat unul pentru copilul meu. Cred ca pe masura ce trece timpul oamenii calatoresc tot mai mult, aleg scoli si job-uri in afara si un nume care se pronunta usor e mai “practic”.

Cand am ramas insarcinata la scurt timp… adica cateva zile, Florin a inceput sa vorbeasca despre SASHA. Nu aveam nici macar o ecografie, nu stiam nici ce sex este. Nu am discutat despre ce nume vom pune copiilor nostri niciodata. Nu cred ca l-am mai auzit vreodata pe Florin sa pronunte numele SASHA inainte de sarcina cu el. A fost ceva ce a venit atat de natural. Parca copilul si-a cerut numele. Am inceput si eu sa ii spun asa, am aflat ca e baietel, se apropia nasterea si m-am gandit ca noi ii spunem Sasha, Sasha – dar oare nu ar trebui sa ii punem si un nume? Florin a desfiintat acest “trebuie” din capul meu si mi-am dat seama ca asta e numele copilului nostru. Ca noua trebuie sa ne placa, noi simtim daca e potrivit sau nu.

SFAT: nu intrebati niciodata familia/prietenii daca le place numele la care v-ati gandit pentru copilul vostru. Au avut si ei sansa lor cu ani in urma :) Exact ce am zis la inceput, pentru fiecare suna diferit, eventual si cine a intalnit pe cineva cu numele respectiv, daca s-au inteles/nu s-au inteles, daca le sunt datori sau nu :D… o sa auziti multe pareri si sfaturi care va pot influenta decizia. Un nume nu e frumos sau urat, ci se potriveste sau nu. Iar asta simt parintii cel mai bine.

La RAUL trecusera deja cateva luni si nu ne-a venit numele. Aflasem ca e baietel si mai faceam brainstorming cu Florin despre nume. Insiram tot ce ne trecea prin cap. Sunau fain dar simteam ca baiatul meu nu e nici Alex, nici Victor, nici X, nici Y. Intr-o seara stateam in trafic, eram doar noi doi in masina, nu mai discutasem despre nume de ceva vreme. Fiecare era cu gandurile lui iar la un moment dat Florin zice “RAUL”. Iar eu incep sa rad si ii spun “ASTA E” :)

Nu pot explica exact ce si cum, dar e ceva ce am simtit. Sunt nume care imi plac la fel de mult ca RAUL dar stiam ca nu sunt pentru el.

Sfatul meu daca urmeaza sa alegeti un nume este sa cautati adanc inauntrul vostru, sa simtiti ca ALA ESTE, sa va doriti sa il spuneti incontinuu si cu zambetul pe buze mereu. E ceva dincolo de cuvinte.
Il simti pur si simplu.

noi-)