Just another WordPress site

Sans-serif

Aa

Serif

Aa

Font size

+ -

Line height

+ -
Light
Dark
Sepia

Camera pentru copii

Sunt adepta co-sleepingului asa ca nu m-am pregatit cu “camera bebelusului” inainte de venirea copiiilor. Am facut loc in comoda aflata in dormitor pentru hainute si am dormim impreuna in patul matrimonial din primele luni. Am mai scris aici despre co-sleeping (desi ar trebui sa scriu si despre noua varianta, in 4)

Ne-am descurcat asa, hainele mici de bebelus incapeau intr-un sertar iar in alt sertar aveam scutecele textile cu inserturi.

Pe masura ce Sasha a crescut s-au adunat haine si nu prea mai incapeau acolo. Imi place sa fie aranjate frumos, sunt obsedata de ordine. OCD un pic.

Asa ca m-am gandit sa cumpar un dulap pe care sa il pun in viitoarea lui camera.

Dar daca iau un dulap hai sa iau si un pat si sa ii fac camera ca loc de joaca. In felul asta daca o are mai devreme si participa la decorarea ei, o sa prinda drag de ea si la un moment dat o sa ceara singur sa doarma acolo.

IMG_1494

Vazusem magazinul Flexa la Baneasa cand ne-am mutat la casa si umblam dupa mobila (este vis-a-vis de Mobexpert). Am intrat din curiozitate atunci, eram insarcinata insa nu stiam inca :) M-au atras culorile pastelate si mobila deschisa la culoare. Toata casa noastra e deschisa la culoare – alb, crem, gri…

Am tinut minte paturile lor modulare care mi s-au parut foarte interesante. Poti sa il transformi in timp, sa pui extensie pentru picioare ca sa devina pat supraetajat, se poate instala un pat in partea de jos sau se poate lasa acolo un loc de joaca. Mi-a placut mult ideea. Simt ca imi retraiesc copilaria acum cumparand lucruri pentru copiii mei! Sunt asa entuziasmata, sunt din nou Ioana de 3-5-10 ani… :)

Urmatoarea miscare a fost sa il conving pe Florin ca patul Flexa isi merita banii.

Produsele lor sunt destul de costisitoare. Este un brand danez, sunt focusati pe respectarea mediului inconjurator, pe materiale non-toxice. I-am explicat toata povestea, ca mobila Flexa e din lemn de pini crescuti lent si sarutati de razele soarelui :)) ca au propriile plantatii deci nu defriseaza paduri, ca isi pastreaza duritatea in timp si mobila este foarte rezistenta etc. Stie ca aleg mereu ce e mai bun si cand ii explic face fata aia “ok, ok dar zi cat costa”. Pana la urma a fost de acord sa investim in asta si a zis ca sunt o mama minunata dar o sotie ingrozitoare :)

Am fost impreuna si am ales patul, au mai multe variante. Am fost asa de incantata cand a sosit si l-au montat!

Arata impecabil: culoarea frumoasa si nodurile dau un aspect natural, este foarte foarte solid iar la cum sare Sasha in pat era necesar sa fie asa. Colturile patului sunt rotunjite ceea ce il face sigur pentru cei mici!

IMG_1489

Intre timp am achizitionat de asemenea scara si extensia pentru picioare si l-am facut supraetajat. Mai dormim la pranz acolo si e foarte fain. E ca un culcus :D Lui Sasha i place sa urce scara aia de multe ori, cand sta pe ea se vede in oglinda. Are deja traseu. Dedesubt a ramas un loc ascuns dupa perdelute, ii place foarte mult sa ne bagam acolo sa citim. E ca o mica ascunzatoare. Pe viitor vreau sa iau o saltea sa o pun jos sa doarma impreuna amandoi copii. Cand vor ei, peste vreo 2 ani probabil.

Am mai luat o biblioteca/structura de baza pentru jucarii si carti tot modulara. Adica pe viitor pot sa mai adaug inca una laterala care se ataseaza de aceasta. Am ales niste organizatoare pentru carticele care imi plac foarte mult si pastreaza totul la vedere.

Cartile de copii se regasesc in fiecare camera din casa. Imi place sa ii aranjez jucariile frumos si am evitat sa iau prea multe. Nu prea am reusit. Dar incerc sa pastrez un flux continuu adica atunci cand cumparam jucarie noua sa dam o jucarie veche de care nu mai e interesat.

IMG_1497

La Flexa au si colectii de textile frumoase. Nu m-am putut abtine si i-am luat set cu cort, buzunare pentru pat, perdelute si taburet. Astea nu pot spune ca sunt must-have dar sunt asa de faineee!

Ca dulap am luat unul de la Ikea cu usi glisante de oglinda (securizata) pentru ca am vrut neaparat oglinda mare in camera lui. Sa se vada, sa il ajute cand isi alege hainele, sa fie joaca si pentru bebelus in fata oglinzii (teoria Montessori). E super spatios, am ales eu organizarea in interior, gasim usor orice hainuta.

Covor de lana tot de la Ikea, m-am indragostit de nuantele calde de verde cand l-am vazut in magazin si l-am luat nestiind in ce camera il voi pune. E gros si pufos, numa bun de stat pe el si facut puzzle-uri, lego, trasee cu masinuta. Perdele de bumbac din metraj cumparat de la Ikea.

IMG_1492

Pe viitor vreau sa iau biroul reglabil de la Flexa care mi se pare superb. Are picioare reglabile si este inclinat ca sa aiba cea mai buna si sanatoasa pozitie la scris.

In general ma inspir de pe Pinterest cand decorez o camera sau fac vreo schimbare in casa. In general stiu ce vreau, dar acolo caut idei. Imi place sa fie aerisit, simplu, vesel, colorat. Imi place stilul scandinav de amenajare a casei. Alb, turcoaz, galben…

Daca aveam mai mult spatiu puneam in aplicare si mai multe idei :)