Just another WordPress site

Sans-serif

Aa

Serif

Aa

Font size

+ -

Line height

+ -
Light
Dark
Sepia

Poze pe care trebuie sa le faceti

De un an si 8 luni de cand s-a nascut Sasha, lucrurile se desfasoara intr-un ritm atat de accelerat incat uneori as vrea sa opresc timpul in loc ca sa pot savura mai incet fiecare moment, fiecare bucurie.

Primii doi ani de viata sunt definitorii pentru orice copil. Invata totul de la 0. Sa se intoarca de pe o parte pe alta, sa manance, sa mearga, sa vorbeasca… invata oamenii, formele si culorile. Invatam si noi alaturi de ei.

Unele evenimente sunt atat de importante si totusi le uitam… primul dintisor, prima data cand a mers sau cand a spus “mama”. Eu mi-am facut un jurnal/album in care scriu despre clipele cele mai intense pe care le traim impreuna. Dar mai presus de asta, am facut si facem muuulte poze. Si am ajuns la concluzia ca niciodata nu exista prea multe.

In poze surprindem atatea momente faine. Vreau poze cu noi in toate ipostazele. Poze pe care le voi pastra secrete, doar pentru mine. Poze pe care le voi arata si altora. Toate categoriile de poze. Pentru ca de fiecare data cand ma uit la una, imi aduc aminte exact ce simteam si ce traiam in perioada in care a fost facuta.

Iata cateva poze pe care va recomand sa le faceti si la care o sa va uitati cu drag peste ani si ani.

1. Poze la picioruse de cand sunt nou-nascuti. Poze la manute, la degetele, la unghii. Pozati detaliile. Talpiile alea mici nu o sa va incapa in palma pentru totdeauna. Vor creste mult (mai ales daca aveti baieti :) ).

20130817_112722

2. Poze cu ei dormind. Somnul dulce si divin care ne inspira atata bunatate. Pozele cu ei dormind linistiti ne fac sa ne intrebam daca e acelasi copil agitat care alerga de colo-colo mai inainte. Mie imi place sa il privesc cum doarme. Ma relaxeaza. Am nevoie de aceste momente si vreau sa le am si cand va avea 18 ani si nu va mai dormi cu noi in pat.

3. Poze razand. Fara dintisori, cu doi dintisori… cu toti dintisorii. Rasul unui copil e cel mai placut sunet pe care un adult vrea sa il auda. Demonstrat stiintific :) Vrem sa ne amintim mereu tot ce trezeste in noi acel ras pur si contagios.

4. Poze cu copiii nostri alaturi de bunici, de strabunici. Generatiile laolalta. Cred ca e foarte emotionant sa iti vezi copilul cu copiii lui… care la randul lor au proprii copii. Iti dai seama ce lasi pe acest Pamant. Sunt poze pe care le vom aprecia mai mult pe masura ce trece timpul.

5. Poze cu plansul. Eu i-am facut poze lui Sasha cand plangea. Asa rapid, ca ma grabeam sa il iau in brate. Dar am vrut sa am poze cu el in acel moment vulnerabil si dulce. El este al meu cu orice emotie prin care trece, si iubesc totul la el. Plansul face parte din viata noastra, descarca niste emotii si este vindecator de multe ori. Nu va temeti de plans! Uneori este absolut eliberator.

6. Poze jucandu-se. Cand nu stie ca e pozat si este foarte concentrat sa lege un siret, sa faca un puzzle, sa sorteze niste forme… Sasha face o mutrita asa draguta cand se chinuie sa faca ceva. Copiii au o ambitie innascuta.

7. Selfie-uri. Sau ca sa nu folosesc termenul acesta nou aparut, pozati-va impreuna. E amuzanta reactia lor cand se vad in aparatul foto.

20150404_164624

8. Poze in natura. Poze cu animale, cu flori, cu copaci infloriti. Copiiilor le place natura si sunt mai conectati cu ea din moment ce nu au atatea griji si ganduri care sa ii distraga. E un prilej de relaxare sa ii privim bucurandu-se de mediul inconjurator. Sasha alearga toata ziua in gradina si nu se plictiseste. E un model pentru mine.

IMG-20140730-WA0006

 

9. Poze langa acelasi obiect pe parcursul unui an de zile. Eu am ales o perna. E minunat sa vezi cat de repede cresc in primul an de viata. Cat de mici erau in raport cu obiectul ales si cat de repede l-au depasit.

10. Poze cand invata sa manance singuri si arunca cu mancare stanga-dreapta. Nu stiu cat se vor bucura ei sa vada aceste poze cand vor creste, insa cand vor deveni parinti vor intelege :)

IMG_20140710_124734

11. Poze din unghiuri diferite. Din toate unghiurile. Asta pastreaza imaginile autentice si le deosebeste de pozele din reclame care sunt atent regizate.

IMG-20140628-WA0014

Faceti cat mai multe poze. Luati-va un hard disk extern special pentru asta. Pozati-va impreuna cu copiii fara sa va fie teama ca poate nu iesiti bine mereu. Lor nu le pasa :) Amintirile si experientele valoreaza mai mult decat orice altceva..