Just another WordPress site

Sans-serif

Aa

Serif

Aa

Font size

+ -

Line height

+ -
Light
Dark
Sepia

Solutie naturala impotriva tantarilor

Noi locuim aproape de lac, este multa verdeata si sunt si multi tantari. De obicei nu aveam probleme cu piscaturile si ma cam evitau. Acum nu stiu ce s-a schimbat de sunt prada perfecta. Avem plase pentru tantari insa petrecem foarte mult timp afara, inclusiv seara, asa ca o solutie impotriva lor era absolut necesara.

Nu am vrut sa cumpar una obisnuita care contine tot felul de chimicale si de substante de care nu am auzit niciodata. Nu il dau pe Sasha cu nicio solutie/sampon/crema ce contine ingrediente care nu stiu ce sunt. Tot ce punem pe piele ajunge intr-o anumita cantitate in organism, iar de-a lungul timpului se aduna si duc la tot felul de dereglari de imunitate sau hormonale.

Asa ca am cautat cele mai bune substante naturale care tin tantarii la distanta si am preparat acasa propria noastra solutie.

Unele uleiuri le aveam deja, restul le-am cumparat de la plafar (magazinul cu naturiste, nu plafar brand-ul).

Iata si ce contine:

-Ulei de citronella

-Ulei de eucalipt

-Ulei de menta

-Ulei de lavanda

-Apa plata

Cele mai multe picaturi le-am pus de citronella. Are un miros puternic dar placut si este foarte bun impotriva tantarilor. Am cumparat si un recipient spray si 3-4 fas-uri sunt suficiente. Pentru copiii este ideal pentru ca e natural si nu are cu ce sa dauneze.

Tot citronella este foarte buna pentru prepararea unei substante de stropit gradina. Ca sa nu mai dam cu diverse insecticide si sa inhalam (noi sau catelusa) diverse chestii toxice.

Ce frumos se vede trunchiul bonsaiului in poza! :)

20140526_121846

.