Just another WordPress site

Sans-serif

Aa

Serif

Aa

Font size

+ -

Line height

+ -
Light
Dark
Sepia

Copilul meu, regulile mele :)

Am pus un smiley la titlu ca sa nu par prea dura.

In ultimele zile am fost intrebati de mai multe ori (Florin si eu), daca ne-am planuit vreo vacanta doar noi doi. Nu, nu ne-am planuit nicio vacanta in doi pentru ca visam la o vacanta in trei.

Vrem sa mergem cu Sasha la mare, sa il bag in apa, sa se joace in nisip, sa ii dau tzatza pe plaja, sa ma bronzez cu o umbra de copil pe mine. Adora apa si e un zambet tot cand ii facem baie. Abia astept sa il vad inotand ca o broscuta.

Multe intrebari legate de viata cu un copil sunt de genul daca ne lasa sa dormim, daca e cuminte, daca mananca tot, cine ne ajuta si cand mergem singuri in vacanta. Am mai zis ca ma deranjeaza conceptia unor oameni ca copilul este un bibelou. Nu e un bibelou. Nu e un intrus.

Vreau sa fiu intrebata mai multe lucruri pozitive. De ce nu sunt oamenii mai pozitivi? Mai adaptabili. E greu dar e ataaaat de fain sa fi parinte. Si ce e usor? Pentru mine n-a fost nimic usor niciodata si ma bucur. Poate daca ar fi fost usor nu ar fi fost atat de interesant, iar eu ma plictisesc cand ceva nu e interesant.

Nu mai tin minte exact ce intrebari puneam eu inainte sa am copil, dar nu cred ca mi-am permis sa intreb chestii din astea. Nici sa sar sa iau copchilul altei mame in brate, asa deodata. Nu mi se pare politicos, mai ales daca e foarte mic. De pupat manute sa nu mai zic.

In general am putine reguli insa tin foarte mult la ele. Una dintre ele este SA NU SE FUMEZE in preajma lui. Asta e regula stricta. Nu o sa (mai) las pe absolut NIMENI sa isi aprinda tigara in aceeasi incapere cu copilul meu. O sa plec direct. Cea mai mare dovada de egosim si lipsa de respect e sa transformi copilul in fumator pasiv pentru ca tu crăpi daca nu fumezi acum.

Alta regula la care tin este sa nu se apropie cineva racit sau care tuseste. E de bun simt. Multe lucruri sunt de bun simt. Nu trebuie sa fi un om bun si altruist ca sa iti dai seama de unele chestii. Pur si simplu gandesti un pic mai mult decat o faci de obicei.

And the last one… Eu (mama) stabilesc ce e voie si ce nu e voie. Poate eu il las sa arunce cu mancare si sa isi bage mana in gura catelului. Lucrurile cu care nu e voie sunt cele care ii pun in pericol siguranta. Sa exploreze supravegheat de catre un adult si sa se joace are voie. E chiar recomandat.

Presimt ca voi mai adauga cateva pe lista. :)

.