Just another WordPress site

Sans-serif

Aa

Serif

Aa

Font size

+ -

Line height

+ -
Light
Dark
Sepia

Orice

De cateva zile, de cand m-am apucat de impachetat/selectat lucruri de prin casa pregatindu-ne pentru mutat, am adunat toate hainele pe care nu le mai purtam (multe dintre ele fiind aproape noi), si am facut două cutii maricele: una cu hainuțele mele si cealalaltă cu ale lui Florin.

Le-am pus azi in portbagaj si pe urma m-am dus sa le las unor oameni care au nevoie de sprijinul nostru. Prima oprire a fost la centrul maternal “Casa Agar” unde am lasat o parte din lucruri. Am fost surprinsa ce bine erau organizate fetele si ce bine isi imparțeau responsabilitatile casnice. Cand am ajuns acolo, pregateau masa de pranz. Totul era perfect aranjat, aveau inclusiv si o masuta mai mica unde mancau copiii.

Locul in sine era foarte dragut iar atmosfera foarte calda si primitoare. Pe peretii casei erau pozele copiilor care au stat acolo si amprentele lor… E incurajator sa vezi ca exista astfel de locuri care au grija de fiecare om si omulet in parte, sa se dezvolte si sa fie capabil sa devina independent emotional si financiar.

Dupa ce am plecat de la centrul maternal, am fost la SOS Satul Copiilor sa las restul lucrurilor. Fiind duminica nu mai era nimeni la administratie asa ca am fost la una din mamele SOS de acolo, care avea in grijă două fetițe si doi baieți de 5 ani. S-a bucurat foarte mult de vizita noastra. Copii prietenei mele, Mirela, cu care am fost acolo, s-au jucat cu ceilalti copii, iar in timpul acesta ingrijitoarea lor ne-a spus povestea fiecaruia in parte.

Fiecare copil de acolo are un trecut dureros in spate. Unii sunt prea mici ca sa il constientizeze, dar lipsa afectiunii parintilor isi pune amprenta asupra oricui. M-am intristat pe moment. Am iesit din lumea mea unde toate dorințele se implinesc și am privit copilaria din alt unghi, unde rasfățul si alintul sunt aspectele cele mai lipsite de importanță.

Putem sa ii ajutăm pe copii acestia! Putem contribui cu mici lucruri care lor le fac viata mai frumoasa. O jucarie, o hainuța, o cutie cu prăjituri… Cand am intrebat-o pe Mama SOS  de ce mai au nevoie, ea mi-a raspuns: Orice!

Daca vreti sa ajutati si voi intrati aici:

Centrul Maternal Casa Agar

SOS Satele Copiilor

 .