Just another WordPress site

Sans-serif

Aa

Serif

Aa

Font size

+ -

Line height

+ -
Light
Dark
Sepia

De ce nu ma duc la referendum

Cand am citit prima data pe Facebook despre referendum, nu prea m-am prins despre ce e vorba. La televizor nu ma uit, deci am simtit ca se intampla ”ceva” si eu nu stiu.

Intre timp am citit mai multe despre asta dar in continuare este… ciudat.

De ce mi se pare ciudat? Pentru ca eu nu cunosc niciun homosexual. Si vreau sa cunosc, vreau sa am si eu un prieten homosexual cum vad mereu in filmele americane. Imi plac Mitchell si Cameron din ”Modern Family”, stii serialul de comedie? Dar nu cunosc pe nimeni in viata reala.

Sau poate am amici homosexuali printre cunostiinte dar nu stiu eu. Ceea ce e si mai nasol! Ca poate cineva apropiat este homosexual, dar ii este teama sa vorbeasca despre asta.

Cum a ajuns sa se faca un referendum despre asta? Ce viata plictisitoare poti avea ca sa ajunga sa te deranjeze asta? Intr-o tara in care stai mai mult in trafic decat acasa si spitalele colcaie de bacterii.

Cu ce ne-ar ajuta familia fortat “traditionala” sa avem o viata mai buna in Romania? Sunt paradele de homosexuali cele care blocheaza traficul zilnic si nu mai avem loc? Poate atunci ar fi o problema.

Dar eu nu cunosc nici macar UNUL! Si am viata sociala activa si ies des in oras. Dar jur ca nu am intalnit nici macar UNUL.

Nu vreau sa merg la referendum ca sa ma intorc in trecut.

Nu vreau in vremurile gri cand inca nici nu ma nascusem. Au suferit destul oamenii atunci.

Iar daca copiii mei ma intreaba de ce se saruta doi barbati sau doua femei pe strada (pff, nu cred ca o s-o faca) o sa le spun ca e iubire! Ca si eu ma sarut cu tatal lor. Asa cum inainte sa il cunosc, am sarutat si fete. Si ca viata este despre iubire si experiente. Despre oameni si despre relatii. Despre invatat si evoluat.

Intr-un articol despre ce o sa se intample daca referendumul esueaza, erau mai multe argumente, dar iata ce mi-a atras atentia:

Modificarea conținutului Căsătoriei va presupune și modificarea inevitabilă a tuturor conținuturilor predate în școli – de la modificarea manualelor școlare (link aici) la introducerea educaţiei sexuale de la vârste foarte mici (link aici), care i-ar încuraja pe copii să accepte şi chiar să experimenteze comportamente homosexuale (cum se întâmplă deja în unele locuri din Occident, link aici).”  sursa aici

Citatul de mai sus are atat de multa ignoranta in el incat nici nu stiu de unde sa incep. In tarile din Occident oamenii sunt mai deschisi, copiii mai autonomi, cetatenii au incredere mai multa in ei si sunt mai relaxati. Acolo exista respect si mai putina poluare decat la noi. Si oamenilor le pasa mai mult de educatie si de viitor.

Avem nevoie de educatie sexuala in scoli ca de aer! Intr-o tara cu atat de multe avorturi si cu atat de multa ignoranta. Copiii oricum fac sex cand vor ei, fie ca au ore de educatie sexuala sau nu! E pentru binele tuturor sa afle despre metode contraceptive, despre boli, despre sistemul nostru reproducator. Ca nu e bau-bau ce avem in chiloti. E parte din corpul nostru si trebuie sa ne iubim corpul in intregime.

Discutiile acestea sunt degeaba, jur. Parca ne intoarcem in timp cu cateva secole.

Dar vremurile alea au apus demult pentru ca oamenii au evoluat.

Iar pentru cine crede in acest referendum, va rog sa faceti o vizita la spitalul Grigore Alexandrescu (un spital de top in Romania). Sa vedeti acolo in ce conditii asteapta parintii cu copiii bolnavi. In capitala Romaniei, in 2018. Acelea sunt probleme reale ce au nevoie de rezolvare urgenta. Nu o fraza din Referendum care nu va schimba nimic.