Just another WordPress site

Sans-serif

Aa

Serif

Aa

Font size

+ -

Line height

+ -
Light
Dark
Sepia

Vacanta in Sicilia

Vacanța noastră în Sicilia tocmai s-a incheiat. Ma simt inspirata sa povestesc un pic, acum cat e proaspata amintirea. 

În primul rând iubesc Italia! Am mai fost in Sicilia in 2012 cand lucram ca insotitor de bord si tin minte ce mult mi-a placut si atunci. Suntem în stadiul în care alegem mereu noi destinații de vacanta. Putem sa ii spunem tinerete sau curiozitate.

A fost prima vacanta din ultimii ani care chiar a fost Vacanta. Cu relaxare si trait clipa. Zic asta pentru ca primele noastre vacante cu copiii au fost destul de grele. Eram atat obișnuită să fiu acasă unde știu fiecare lucru unde este… Și la fiecare ieșire stăteam in panică dacă se lovește sau dacă face febra. Eram ca o ursoaica pe care o scoti cu forta din barlogul ei. Mi s-a intamplat destul de des sa fiu in locuri superbe si sa vreau sa fiu in alta parte. Pentru ca nu era era despre ce era in jur, ci despre ce era in mintea mea. Acum mi-am propus de la început să fiu prezentă total, să trag aer adânc în piept, să studiez munții din jur, sa inot cu ochii inchisi, sa accept că nu apuc 10 minute de plaja. Sa fiu cu totul acolo si sa ma bucur de ce se intampla. Si am reușit. Inca o dovada pentru mine ca uneori e mai bine sa nu ai asteptari si sa iei lucrurile asa cum vin. 

Sicilia este superba si merita vazuta cat mai mult. Ne-am inchiriat o masina si ne-am descurcat perfect asa. Sunt multe locuri frumoase de vazut. Plajele sunt superbe, cu nisip fin si apa turcoaz de la izvoarele care curg din munti. Este o liniste atat de placuta… auzi valurile si simti pulsul locului pur si simplu. Mi-am dat seama ce mult ne distrage atentia muzica data la maxim de pe plajele din Mamaia. Ce obositor este haosul si agitatia.

Apa este foarte sarata si desi te ustura ochii de innebunesti, face pielea neteda. M-am dat in fiecare zi cu crema cu protectie solara din abundenta, eram toata unsa ca un pui la rotisor. In general nu imi place senzatia dar dupa ce intram in apa toata cremuiala aia se amesteca cu apa sarata si aveam textura care imi place cel mai mult. Nivelul de hidratare era perfect. Cred ca o sa imi pun sare in baie mai des de acum inainte. 

Toate cele 9 zile m-am provocat sa vad lumea prin ochii copiilor. Si a fost foarte fain pentru ca e un challenge care te scoate mult din mintea de adult obosit si plafonat :)) Vasele de croaziera, cozile din aeroport, poza din pasaport, numarul de inmatriculare diferit fata de Romania, limba diferita care se vorbeste acolo… Mi-am adus aminte ce fericita eram in copilarie cand cineva se punea “la mintea” mea. Am simtit o conectare de care imi era dor si care parca ne-a adus laolalta pe toti 4. 

Ca sa nu mai zic ca am dormit si de amiaza :)

~Love~