Just another WordPress site

Sans-serif

Aa

Serif

Aa

Font size

+ -

Line height

+ -
Light
Dark
Sepia

Perseverenta – 5 metode care m-au ajutat

M-am gandit mult in ultima vreme la cat de greu este sa fii constant in ceea ce faci, mai ales daca esti parinte.

Pentru mine a fost mereu greu. Am mereu multe idei si imi este greu sa raman la una singura si sa ma tin de ea.

Nu stiu de unde vine aceasta problema, poate pentru ca sunt in zodia Gemeni, poate pentru ca fac parte din generatia Millennials. Insa de cateva luni m-am hotarat sa devin constanta in lucrurile pe care mi le propun. Sa ma tin de ele, sa nu abandonez nimic.

Este life-changing hotararea aceasta – am descoperit lucruri despre mine pe care nu le stiam! Organizare, liniste, claritate.

Toate astea apar atunci cand devii constant in ce vrei sa faci.

De la lucruri mici, de zi cu zi, pana la cele mari, cum ar fi cariera si relatiile interumane.

De la aplicat o crema de noapte in fiecare seara pana la scris pe blog de doua ori pe saptamana.

Si au inceput sa imi iasa lucrurile. Sa vad rezultate. Dar nu din cauza ca as avea mai mult timp liber… Insa am inceput sa am niste prioritati foarte bine definite. Am intrat dur in toate lucrurile care imi manancau energia si am eliminat din ele. Perseverenta m-a ajutat sa devin mai disciplinata si am inceput sa am o liniste interioara pe care nu o aveam inainte.

Ce m-a ajutat pe mine?

1. Constientizarea

Am constientizat ca sunt defensiva de multe ori. Ca imi caut scuze sa nu fac lucruri pe care in sufletul meu imi le doresc sa le fac. M-am privit un pic din exterior si am vazut cat de des imi vine sa dau vina pe altii, pe lipsa timpului, pe societate, pe parinti, pe vreme. Pe orice altceva. In loc sa ma adaptez la situatia pe care o am si sa scot ce e mai bun de acolo.

Vreau sa fiu mai constienta de mine, de calitatile si de defectele mele. Ma ajuta aceasta constientizare in tot ce fac, zi de zi.

2. Prioritizare

M-am gandit bine de tot ce vreau eu cu adevarat. Ce conteaza cel mai mult pentru mine? Si cand mi s-au conturat bine de tot in minte raspunsurile, mi-am dat seama ca in jurul lor trebuie sa ma invart. E un exercitiu bun ca sa elimini tot ce iti consuma inutil energia. In copilarie imi doream foarte mult sa fiu buna la toate. Sa imi iasa toate perfect. Este un scop irealist… Am acceptat ca nu sunt o super gospodina si ca nici nu vreau sa fiu.

Fa-ti o lista cu top 3 lucruri importante si tine-te de ea. Restul nu conteaza, oricat de tare te-ar trage de maneca sa le dai atentie.

3. Planificare

Mi-am luat o tabla magnetica pe care am pus-o intr-un loc pe langa care trec mereu. Am notat cateva lucruri importante pe care vreau sa mi le amintesc mereu si care au sens in tot procesul acesta. Un plan asumat, vizibil, concret.

E usor sa uiti pentru ca sunt multe de facut intr-o zi mai ales cu copiii mici. Cand ai la vedere ce iti propui sau ce crezi tu ca te ajuta, ti se intipareste in minte. E dovedita tehnica asta!

4. Exteriorizare

Am descoperit ca am multi oameni puternici in jurul meu pe care nu i-am “exploatat” pana acum. Am inceput sa vorbesc cu ei despre ce imi doresc si am fost surprinsa cat de dornici sunt oamenii sa ajute, sa simta ca au pus umarul cand e vorba de o schimbare in bine. Oamenii sunt altruisti in adancul sufletelor lor.

Inconjoara-te de oameni cu energie pozitiva pentru ca este molipsitoare. Nu de oameni care nu au probleme sau nervi, pentru ca toti avem. Dar cauta acei oameni care au control si gasesc solutii la orice.

5. Incredere

O prietena draga mi-a spus mai demult “efortul va fi intotdeauna rasplatit”. Mi-au ramas in cap cuvintele astea mai ales ca vin din partea ei, o tipa super ambitioasa care a devenit pilot de linie datorita muncii si determinarii.

Am incredere ca fiecare mic efort se transforma in ceva frumos, ca o caramida la constructia unei case.

Zi de zi fac ceva mic in directia in care vreau sa merg. Citesc o pagina dintr-o carte, schitez un articol nou pe blog. Cat imi permite timpul.

Dar ma tin de asta si cred ca e una din cele mai importante realizari de pana acum. Sa fiu constanta in ceva, sa nu abandonez si sa nu imi caut scuze.

Merit drumul pe care mi-l construiesc. Cu totii meritam.


Pe 12 mai va astept la un eveniment dedicat parintilor, intitulat ”Baietii din viata noastra”. Detalii si bilete aici.