Just another WordPress site

Sans-serif

Aa

Serif

Aa

Font size

+ -

Line height

+ -
Light
Dark
Sepia

Secretul meu – hai afara cu totii

Am observat ca in viata mea in acest moment se aplica urmatoarea regula – cu cat vreau sa fac mai multe lucruri intr-o zi, cu atat mai nervoasa sunt seara ca nu le-am facut pe toate. Si joaca cu amandoi copii dar si pe rand cu fiecare in parte, si mancare zilnic… ordine, culcat, imbracat, schimbat, alaptat… multe de facut. Si cea mai grea parte a zilei este dupa amiaza. Nu stiu cum sunt alti copii dar ai mei sunt duracell. Inclusiv bebelusul care da din manute si picioruse atat de repede incat in unele poze membrele in miscare de abia se vad. In schimb e mereu cu zambetul lui funny si senin (trebuie sa se scoata cumva, nu?! :) )

Toamna e o perioada cam grea pentru ca se intuneca foarte repede. Iar timpul dupa ce se trezesc din somnul de pranz pana seara cand mergem la culcare e cel mai greu. Raul (7l) sta aproape exclusiv in brate, Sasha (3 ani) vrea sa ne jucam tot felul de chestii care necesita maini libere. Eu il pun jos pe R, el incepe sa planga in microsecunda cat mi-am desprins mainile de pe el, S incepe sa planga ca vrea si el cu mine… si tot asa.

Ca sa ne intelegem, sunt doar eu cu ei. Nu are cine sa preia unul ca sa stau cu celalalt. Si ii inteleg din tot sufletul pe amandoi. Inteleg ca un bebelus de aproape 7 luni vrea in brate la mama lui unde e cald si bine, unde e laptic la discretie si multa iubire.

Inteleg ca un copil de 3 ani si 3 luni care merge de 2 luni la gradinita pana la ora 13 – are nevoie de mai mult timp petrecut cu mama lui atunci cand vine de la gradi.

Amandoi copii au nevoi perfect normale si naturale. Iar eu ca o mama la fel de normala si naturala incerc sa ma impart sa le umplu rezervorul de iubire si atentie amandurora.

Si ca sa ajung de la ce pornisem… am descoperit solutia pentru dupa-amiezi linistite, in care cel mare cu multa energie si-o poate consuma si nu ne mai dezlantuim in casa. Iar cel mic sta in brate si papa sau doarme ca uneori uit de el cand e la pieptul meu si nici nu remarc ce face… iar eu fac putina miscare si inspir aer rece si fresh. Da, despre asta e vorba – IESIM AFARA! Asta e solutia. 

Nu stam la discutii, nu alegem sa ne asortam hainele intre ele, nu suntem atenti la detalii in acel moment. Ca s-ar face noapte de-a dreptul. Pur si simplu am un morman de haine la intrare, tragem ceva pe noi si go go go pe usa. Ca in armata. Inca suntem in faza cand pregatitul e cu putin scandal. Am observat ca unul din noi 3 e mereu prea subtire imbracat cand iesim (observ asta de abia afara). Mai avem de lucru un pic :) Dar am incredere ca va fi mai usor pe masura ce cresc. Asa cum eu am invatat sa imi pun singura sistemul de purtare (Tula) in timp ce tin si bebelusul in brate, asa vor invata si ei sa se descurce. Dupa ce parasim perimetrul casei oricum devine mai usor. De la faza “vreau sa ies descult” desi sunt 5 grade afara, imediat ajungem la “uite-l si pe Tudor cu bicicleta, ma duc sa o iau si eu pe a mea”.

Afara e fain de tot. Chiar daca e frig, chiar daca se intuneca devreme, chiar daca ploua. In afara de febra, nu as avea nicio scuza sa nu ii scot. Pregatitul asta cand sunt multe de luat si multe cerinte din partea fiecaruia… asta ma scoate un pic din zona de confort. Dar oricum am ajuns la concluzia ca explorarea si joaca copiilor nu se pupa deloc cu zona de confort a parintilor. Deci ne vedem la pensie pentru relaxare, cafele si alte chestii :))

Ca sa nu mai zic ce obrajori rosii au cand ne intoarcem in casa. Cu ce pofta mananca, cat de fain merge baita si culcatul. Si caaat de bine este sa mergi pe jos, chiar si 30 minute- o ora zilnic.

Ce ajuta: Tineti la intrare o cutie/un cosulet in care sa aveti la vedere caciuli, manusi, sosete mai groase, jambiere. Tot la intrare si pantalonii de ploaie sau orice tine de strat exterior ca imbracaminte. Practic peste ce are pe el in casa, eu ii trag inca o pereche de pantaloni de tavaleala si geaca si aia e. Iar pentru Raul care inca nu e umblator, ii pun repede un overall si hop in sistem. Sau cand uit sa ii pun overall-ul cum am patit zilele trecute, pun protectia de babywearing peste.

Ce nu ajuta: E minunat sa isi aleaga singur hainele minutios dar nu e momentul atunci. Il incurajez sa isi aleaga singur hainele dar daca am face asta in momentul ala cand scopul e sa eliberam energia si sa iesim mai repede din casa… ar trece mult timp si ar fi greu. Pastrez asta pentru dimineata inainte de gradi, sau seara cand avem timp sa ne pregatim pentru a doua zi.

Si pregatitul asta se invata :D

14457487_1447984708550169_3185605359337469885_n

img_5767