Just another WordPress site

Sans-serif

Aa

Serif

Aa

Font size

+ -

Line height

+ -
Light
Dark
Sepia

Scutecel textil Billou

Una din alegerile cele mai bune in privinta copiilor a fost sa aleg scutecele textile in locul celor de unica folosinta. Ideea si decizia a pornit de la cat de inconfortabile mi se pareau mie absorbantele intime.

Ce nu am stiut la momentul respectiv a fost ca toata treaba cu textilele devine pasiune/nebunie si nu te mai poti opri din cumparat. Sunt atat de faine, de colorate, de pufoase, de diferite intre ele!

Acum sunt la al doilea fundulet pe care il scutecesc si pot spune ca am prins ceva experienta. Am testat multe scutece de cand era mic Sasha, primul meu copil. Puteti citi articolul meu din 2014 unde am scris prima data despre scutece textile aici.

O sa fac o serie de articole-recenzii cu scutecelele care mi-au placut cel mai mult. Cu poze detaliate, bineinteles :)

In cautarea mea de modele noi pe care sa le mai incercam, am luat acum o luna un scutecel cu buzunar Billou. M-au atras print-urile la inceput. Nu stiam multe detalii despre el. Insa cand am deschis coletul si l-am vazut mi s-a parut oauuu! Din zecile de scutece pe care am pus mana, acesta era cel mai moale si mai pufos in interior. Si mai important decat atat, a ramas la fel si dupa spalare.

Un criteriu important dupa care clasific scutecele in topul meu personal este legat de elastice. Si Raul are picioruse grasute cum avea si Sasha cand era bebelus. Cu cat sunt elasticele mai moi si mai late cu atat lasa mai putine urme.

img_3355

Pul-ul exterior este si el moale (cat de des folosesc cuvantul asta in descrierea unui scutec :). Se aranjeaza foarte fain pe fundulet. Are talia suficient de inalta cat sa nu aiba scapari. Valabil in special in cazul baieteilor.

Scutecelul Billou cu buzunar este “one-size” adica este potrivit si unui nou-nascut dar si unui toddler. Raul are 6 luni si vreo 9 kg si am trecut la urmatorul rand de capse. Ii vine perfect acum. Din experienta cu Sasha, copiii incep sa se subtieze si sa isi schimbe usor conformatia dupa o anumita varsta.

img_3361

Inserturile sunt de marimi diferite (S, M, L). Si sunt cele mai faine inserturi din microfibra pe care le-am vazut!

Desi nu acordam o importanta deosebita inserturilor si cam toate mi se pareau la fel… acestea chiar mi-au atras atentia. Sunt foarte groase, flexibile si au forma anatomica. Fac scutecelul sa fie ca dintr-o singura bucata. Au 4 straturi de microfibra absorbanta iar pe una din parti au microfleece (un material denumit si “polar”). Absorb foarte bine, nu am avut accidente. Asta il face sa fie unul din scutecele preferate pentru purtat mai multe ore, de exemplu noaptea sau cand iesim in parc.

Am incercat sa surprind in poze cat de gros este insertul.

img_3357

img_3358

img_3360

Eu am ales print-ul “birds of paradise” si imi place tare mult. Este un scutecel foarte fain, cu elastice moi si flexibile, cu inserturi groase si absorbante, cu interior pufos care tine pielea uscata chiar si dupa mai multi pipi.

Si mai multe modele gasiti la Wrap Mama Shop.

Iar acum poze cu fundulet fericit:

img_3367

 

img_3365