Just another WordPress site

Sans-serif

Aa

Serif

Aa

Font size

+ -

Line height

+ -
Light
Dark
Sepia

Saptamana Internationala a Doulelor

Saptamana aceasta a fost Saptamana Internationala a Doulelor.

Doula este o persoana instruita care ofera sprijin emotional si fizic in timpul nasterii. Sprijin pe care fiecare femeie din lume il merita.

Pe kiddyshopblog puteti citit mai multe despre ce reprezinta Doula in viata unei femei. Pe mine m-a provocat sa scriu de ce o sa aleg sa apelez la doula pentru urmatoarea nastere.

Sunt multumita de nasterea pe care am avut-o cu Sasha si nu as schimba nimic pentru ca stiu ca mi l-a adus pe el si este un baietel perfect din toate punctele de vedere. Dar simt ca vreau sa traiesc mai din plin urmatoarea nastere. Simt ca prima a trecut prea repede, nu am savurat momentul, m-am grabit si am fost de acord sa stimulam putin travaliul. Tot ce imi doream era sa imi iau in brate copilul sanatos, in rest nu ma mai interesa nimic. 

Travaliul si nasterea au fost pentru mine ca o furtuna de stari emotionale: am simtit ca sunt foarte curajoasa dar imi era si teama, simteam ca nu doare cum ma asteptam dar in acelasi timp durea, ma simteam in siguranta dar in acelasi timp singura.

Fiecare femeie de pe lume ar trebui sa aiba o nastere frumoasa, asa cum si-a dorit-o. Sa fie sustinuta, incurajata si respectata. Sa aiba incredere in corpul ei, sa fie lasata sa decida singura modul in care vrea sa nasca.

Vreau la urmatoarea sa imi tin copilul in brate inainte sa ii taie cordonul. Sa vad placenta care l-a hranit in mod miraculos 9 luni de zile. Vreau sa il pun la san in prima ora dupa nastere. Vreau sa simt rabdare in jur. Nu graba, lumini si zgomote. Vreau o persoana deschisa care sa imi zambeasca cand o sa ii spun toate astea. Nu sa strambe din nas, sa imi zica ca sunt ciudata. Din pacate, exact cele mai naturale lucruri din viata noastra sunt subiecte ocolite.

Sarcina si nasterea sunt cele mai frumoase momente in viata unei femei. Ar trebui sa ne faca sa ne simtim feminine, increzatoare, sexy, iubite. Pentru ca ne-am atins scopul si fiecare particica din corpul nostru isi indeplineste rolul..