Just another WordPress site

Sans-serif

Aa

Serif

Aa

Font size

+ -

Line height

+ -
Light
Dark
Sepia

Primii dintisori si colierul de chihlimbar

Perioada eruptiilor dentare este una din cele mai importante perioade din primul an de viata al copilului. Perioada despre care auzim ca se lasa cu febra, nopti nedormite si durere. Fiecare copilas simte durerea mai tare sau mai putin dar stim cu totii ce pas mare este acesta in dezvoltarea lor si cat de important este sa le fim alaturi.

Nu sunt adepta medicamentelor administrate inainte de a incerca metode naturiste, mai putin invazive si cu mai putine reactii adverse. Nu am sarit cu medicamente nici cand a avut putina tuse sau putini muculeti. Am folosit ulei de tea tree si eucalipt pus in lampa de aromoterapie. Cred ca avem solutii naturale care trateaza sau completeaza tratamentul fiecarei afectiuni.

Sasha a inceput sa saliveze mai abundent de la 3 luni. Stiam ca urmeaza primii dintisori in viitorul apropiat si am inceput sa caut remedii naturale care sa il ajute sa treaca mai usor peste disconfort si durere. Sunt convinsa ca e o senzatie foarte intensa pentru ei, bebelusii. Dar in acelasi timp cred ca toate durerile acestea inevitabile fac parte din dezvoltarea lui si ii intaresc organismul.

La nastere Sasha a avut cordonul infasurat dupa corp de cateva ori. A fost scos foarte repede si am auzit doctorul ginecolog spunand ca o singura data a mai vazut asa caz, acum cativa ani. Nu a fost nicio problema majora dar copilul a trecut printr-o mica trauma care eu ca mama simt si stiu ca l-a ajutat enorm. Corpul lui a depus tot efortul sa iasa in mod natural din uterul in care a stat 9 luni. A fost prima lui “lupta” pentru supravietuire, pentru a lua prima gura de aer. Exista o mare legatura intre nasterea lui si copilul rezistent si puternic care este acum.

Dupa salivatia abundenta, urmatorul semn ca apar dintii au fost trezirile nocturne pentru alaptat. Nu plangea, pur si simplu se trezea si eu il auzeam langa mine. Asta a durat cateva zile dupa care am si vazut doua perlute albe si mici. :) Acestia au fost primii dintisori aparuti la 5 luni si jumatate. Dupa ce au iesit, au disparut toate simptomele si a urmat o pauza scurta. Acum ies urmatorii dintisori. Ne-am pregatit din timp si am cumparat colier de chihlimbar pentru dentitie. Am aflat de el cautand pe internet si ulterior am auzit si la alte mamici.

Chihlimbarul este o piatra pretioasa de culoare galbena, translucida fiind de origine organica.
Are efecte energetice asupra purtatorului iar pentru bebelusi este un analgezic natural.

“Atunci când dintii bebelusului încep sa apara, celulele inflamate retin lichide formând tensiuni dureroase. Chihlimbarul actioneaza asupra acestor tensiuni si reduce inflamatia.
Ultimele cercetari au constatat ca vibratiile intermoleculare ale calciului sunt similare cu cele ale chihlimbarului. Acesta ajuta calciul sa se depoziteze pe dintisorul in formare, devenind mai puternic, iesind mai usor dintr-o gingie mai putin inflamata.
Stiind ca astazi bebelusii sunt înconjurati de campuri electromagnetice (telefon mobil, calculator, etc…), colierul de chihlimbar ii poate ajuta.” (sursa bioarmonia.ro)

Explicatia este foarte logica si nu este nicio magie la mijloc. Stiu ca sunt oameni care isi dau ochii peste cap cand aud de leacuri ce implica energii si lucruri nepalpabile.

Noi ii punem lui Sasha colierul la picior pentru ca mi-a fost teama sa il pun la gat, mai ales pe parcursul noptii. In una din nopti am uitat sa il pun si s-a trezit plangand de cateva ori. Cred ca il ajuta foarte mult, ii amelioreaza durerea si doarme mai linistit. Nu dureaza mult perioada asta, in cateva zile iese dintisorul si gata. Dar in ordinea in care apar sunt din ce in ce mai durerosi, punctul culminant fiind molarii.

Momentan functioneaza foarte bine alaptat des, afectiune si vorbit cu un ton calm si cald despre perioada dintisorilor, ca si mami cu tati au trecut prin asta si ca este normal si impreuna trecem si peste asta. Bebelusii inteleg tot. :)

.