Just another WordPress site

Sans-serif

Aa

Serif

Aa

Font size

+ -

Line height

+ -
Light
Dark
Sepia

Haideti sa ii respectam mai mult

(Articol scris la nervi)

Nu imi vine sa cred cum trateaza unii oameni copiii, desi sunt oameni maturi, parinti de copii mari (30+).

M-am saturat sa vad adulti care nu respecta copiii. M-am saturat sa ni se impuna noua sa respectam batranii. (Toti trebuie sa ne respectam intre noi, nu intelegeti gresit). Copiii trebuie respectati in primul si primul rand. Ei sunt puri. Ei sunt zen. Ei sunt divinitatea intruchipata, neatinsa inca de pacatele noastre.

M-am saturat sa fiu intrebata “Va lasa sa dormiti noaptea?” sau “E cuminte?”. Oamenii cred ca trebuie sa fie ca un bibelou, sa taca din gura. El nu are dreptul sa isi exteriorizeze nemultumirile. Trebuie sa fie ca o statuie. Ca doar de aia l-am facut, nu? Cum noi ne trezim uneori noaptea sa bem apa asa si ei se trezesc sa bea laptic, sa simta tzatza mamei langa. Chiar e cineva atat de prost sa creada ca un copil face asta intentionat? Ca la cateva luni si-a stabilit un plan diabolic sa nu isi lase parintii sa doarma?

Sau asta cu “e cuminte?”. Ce inseamna cuminte de fapt? Eu asociez copil cuminte si tacut cu un viitor adult mediocru. Si nu imi cresc copilul asa. Vreau sa tipe cand simte nevoia. Vreau sa se exteriorizeze. E normal si sanatos. Si la urma urmei ce sunt cu intrebarile astea adresate parintilor? Se asteapta cineva sa incepem sa ne plangem sau ce?

Copiii sunt priviti ca pe niste inamici care vin sa ne terorizeze, sa ne scoata din comoditatea noastra, sa ne faca viata grea. M-am saturat de atitudinea negativa pe care o au unii oameni legat de perioada cu un bebelus.

E suficient sa intalnesc cate unul-doi oameni din astia ca sa ma scoata din sarite. Stiu ca unii spun chestiile astea intr-o doara, dar asta tradeaza atitudinea si egoismul lor. Si sincer..  mi se face mila de copiii lor pentru ca imi dau seama de ce au fost privati.

Sasha zambeste si rade la toata lumea dar ca orice om, are si momente cand vrea sa fie lasat in pace sau cand ma vrea doar pe mine, mama lui. Bine ca il admira si il lauda ce vesel e si se mira imediat daca plange putin.

Copiii nu sunt niste clovni care va distreaza pe voi! Sunt fiinte umane si merita tot respectul si aprecierea noastra!

Stiu ca cine m-a suparat nu va citi articolul dar sunt convinsa ca unele mame se regasesc in ce zic si gandesc la fel ca mine.

Problemele societatii si ale tarii pot fi rezolvate doar prin parintii care vor creste adulti sanatosi psihic, cu stima de sine si respect.

Vreau sa ma inconjor de persoane pozitive, care trateaza copilul pozitiv, care raspunde  nevoilor lui, care ii accepta si le ofera dragostea neconditionat. Nu mai vreau nici macar un om sa imi strice zen-ul si sa ma enerveze.

 

 

 .