Just another WordPress site

Sans-serif

Aa

Serif

Aa

Font size

+ -

Line height

+ -
Light
Dark
Sepia

15 iunie – A 23-a vara

Astazi e ziua mea.  Iar din 2011 este a noastra, pentru ca anul trecut pe 15 iunie am spus “Da” in fata ofiterului starii civile. Desi eu cred mai mult in celelalt Da, de pe 1 septembrie, Florin considera ca e si ziua lui astazi.

Ma gandeam sa imi infiltrez si eu un eveniment sau ceva pe 24 noiembrie, cand e ziua lui… :D

 

**********

Implinesc 23 de ani si nu imi vine sa cred. Desi privind imaginea de ansamblu mi se pare un numar mic, ma gandesc cat de matura mi se parea ca e Dana, sora mea, la 23 de ani.

Am citit atatea carti de autoeducare ca sa am puterea sa ma desprind de notiunea timpului, sa fiu mai presus de atat si am devenit constienta ca timpul este doar o iluzie.

Arat exact ca la 20 de ani… niste oameni au stabilit acum mii de ani ca un an are 12 luni, si noi ne invartim in jurul acestei conventii. Intr-un alt calendar ce n-are legatura cu mayasii (hahaha), probabil ca as avea 18 ani (uuu…).

Practic nimic nu se schimba de astazi… sunt aceeasi, arat la fel.

Mi-am dorit atat de mult sa imi dezvolt niste calitati care sa ma faca sa ma simt mai mult decat un muritor de rand, sa controlez eu lumea mea, timpul meu, stariile mele emotionale. Si 90 % am reusit.

Nu stiu de ce dar devin foarte emotionala de ziua mea. Drama queen, ceea ce in viata de zi cu zi nu suport. Dar astazi sunt mai blanda cu mine, pentru ca 15 iunie ma copleseste.

E o stare asemanatoare cu cea de la Anul nou. Se schimba anul, se schimba varsta.

Realizez ca timpul trece repede, imi dau seama ce minusculi suntem si incep sa privesc toti oamenii care sunt mai putini buni, cu foarta multa compasiune.

Am impresia ca in fata timpului toti suntem egali. Nimeni nu il pacaleste… toti vom avea riduri, bucurii, dezamagiri. Si ar fi mult mai simplu sa fim prieteni in cursa asta, decat sa complicam lucrurile si sa ne impotmolim in propriile noastre greseli si orgolii.

Mi-a placut si m-a marcat cum a pus problema Eckhart Tolle in Puterea Prezentului: NOI putem transforma timpul in aliatul sau in dusmanul nostru. Am citit cartea asta aproape lunar de 3 ani incoace. Am pus in aplicare cate ceva, dar inca ma consider la inceput de drum.

 

**********

15 Iunie ma face sa ma gandesc foarte intens la parintii mei. La cum m-au crescut, cat de mult ma iubesc, cate sacrificii au facut pentru noi, cat de recunoscatoare trebuie sa le fiu pentru ca sunt un om bun datorita lor. Si imi doresc in fiecare zi sa fiu mai buna.

 

… La Florin. Pentru ca aveam 19 ani cand ne-am cunoscut, cu putin inainte sa fac 20. Iar la vremea respectiva singurul meu plan era sa ma distrez. Si am crescut langa el, mi-am dat seama ce imi doresc, ne-am facut planuri impreuna, construim in continuare si probabil nu voi mai avea timp sa imi trag sufletul niciodata. Pentru ca am pornit pe un drum fara intoarcere, si imi place la nebunie!

 

Dana! Pentru ca e pur si simplu minunata! Impreuna suntem Yin si Yang. Sau soarecele si pisica… Tom si Jerry, Chip si Dale etc. :D

 

 

 

.