Just another WordPress site

Sans-serif

Aa

Serif

Aa

Font size

+ -

Line height

+ -
Light
Dark
Sepia

Manduca si Boba

De cand tot zic ca scriu articolul despre Manduca si Boba! Majoritatea articolelor mele sunt scrise in mai multi pasi, in functie de programul lui Sasha, normal :). Asa ca nu va suparati pe mine daca uneori nu sunt coerenta.

Suntem mare fani babywearing de la inceput. Am inceput cu un Sling atunci cand era mic mic de tot. A urmat Marsupi Plus in care avem multeee amintiri si care e foarte util si bun. Pe urma am vrut sa trec la un SSC (Soft Structured Carrier) cu bretelele umplute si am decis sa testam Manduca si Boba ca sa vedem in care ne simtim mai bine noi si Sasha Mic.

Manduca

Manduca este un SSC pentru copii de la 3,5 kg pana la aproximativ 20 kg. (Pana la 4-5 luni are un suport special pentru nou-nascuti). Are bretelele umplute si centura din talie lata astfel incat greutatea se distribuie foarte bine. Poate fi purtat si in fata si in spate iar bretelele se pot pune si in “X” la spate – asta face sa fie un sistem de purtat foarte confortabil chiar si cand copilul este mai maricel.

Am primit Manduca de la HipHip cu cateva zile inainte de Anul Nou si am tinut-o pana pe 6 ianuarie.

Am avut-o cu noi la Baia Mare, am si alergat prin aeroport cu Sasha in Manduca ca sa nu pierdem avionul :) Ne-am descurcat foarte bine cu ea. Se regleaza foarte usor la marimea purtatorului, copilasul sta perfect fiind un sistem ergonomic – ii mentine pozitia naturala in forma de “M”, cu genunchii mai sus ca funduletul.

Am stat 4 zile la Baia Mare si am iesit in fiecare zi si ne-am plimbat cate 4-5 ore. Uneori l-am purtat eu, uneori Florin. Ne-a placut tare mult amandurora si am facut cu schimbul.

Sasha s-a simtit perfect, mai dormea, mai scotea capusorul sa vada ce se intampla. In avion am urcat cu el in Manduca, am dat-o jos doar pe parcursul zborului si pe urma am pus-o imediat la loc. A fost totul simplu, asa cum ne place noua. Sa ne bucuram de libertatea de miscare.Manduca

Ce mi-a placut cel mai mult la Manduca a fost fermoarul care ascunde o extensie care o face mai mare sau mai mica, in functie de copil si de preferinte.

Ce m-a deranjat un pic a fost centura din talie care este putin cam rigida pentru mine. Simteam ca imi apasa prea tare pe oasele soldurilor dupa cateva ore de plimbat. Florin insa nu a avut nicio problema legata ce acest aspect.

Concluzie: Manduca este un SSC foarte bun, se vede ca e un produs de top, materialul este perfect pentru toate anotimpurile (bumbac organic + canepa), Sasha a stat perfect in el. Daca nu aveam eu problema descrisa mai sus, o cumparam sigur.

Boba

A urmat testarea urmatorului SSC, la care ne-am si oprit: Boba 4G.

Boba este un SSC ce se poate folosi de la 3,2 kg pana la 20 kg. Vine cu un insert pentru nou-nascuti, care se prinde cu capse si arata ca o mica pernuta. Spatarul este moale si se aseaza foarte bine pe spatele copilului, se muleaza exact dupa pozitia lui. Bretelele si centura sunt late si greutatea este distribuita uniform pe purtator.

Noi am primit modelul Tweet de la Pufushop si am fost surprinsa cat de dragut e. Boba este tot un sistem ergonomic care pastreaza pozitia fiziologica a copilasului, in forma de “M” – genunchii mai sus ca funduletul. Ce mi-a placut la Boba foarte mult au fost spatiile de depozitare pentru telefon, cheie, bani. Imi prinde bine pentru ca nu mai am poseta si imi incape totul perfect, chiar si un balsam de buze.

Materialul este 100% bumbac si la fel ca si Manduca, are gluga pentru somn (ploaie, vant), ascunsa foarte frumos intr-un buzunar. Centura din talie este mai moale, mi s-a potrivit mai bine. Inca nu am folosit toate accesoriile dar mi-a placut ca a venit cu o solutie pentru orice.

Se pune foarte usor, de exemplu cand ies doar eu cu Sasha cu masina, eu imi pun Boba si o tin ca pe o borseta cat conduc iar cand ajungem la destinatie deschid capsele, pun copilul si suntem gata de plimbat si explorat. :)

Modelul Tweet este asa de colorat si vesel, ni s-a potrivit perfect. Toata lumea ne admira pe unde mergem. Sau poate doar mi se pare pentru ca ne simtim noi foarte bine :)

1487870_797434586938521_1486684354_o

Boba

Acum vorbesc in numele tuturor sistemelor (bune!) de babywearing: face viata muuult mai usoara, atat pentru parinte cat si pentru copil.

Duminica am stat toata ziua in oras, am fost la Antipa, in mall, la cumparaturi si Sasha statea asa curios cu ochisorii mari si se uita in jur. Nu l-a deranjat nimic, faptul ca e la pieptul nostru il face sa se simta atat de in siguranta ca nimic nu il poate atinge. Si e asa incantat ca e cu noi adultii – participa la discutii si rade cand radem si noi :) E distractie de fiecare data.

.