Just another WordPress site

Sans-serif

Aa

Serif

Aa

Font size

+ -

Line height

+ -
Light
Dark
Sepia

Love and marriage

Pe 1 septembrie 2011 ne-am casatorit. Se implinesc deeeci… 6 ani. M-am gandit ca e un moment bun sa scriu ceva “anti-casatorie” :D

Daca e sa ma gandesc cum a fost ziua nuntii, mi se pare ca a trecut repede timpul. Tin minte fiecare detaliu-muzica, glumele, rasetele, gustul sampaniei si al mojito-ului. Daca e sa ma gandesc cate s-au intamplat din 2011 pana acum, a trecut mult. Am facut doi copii, ne-am mutat, am calatorit… ne-am certat si ne-am impacat de 34579 ori.

Desi sunt casatorita nu pot spune ca sunt o fana a casatoriei. Suna ciudat :) dar asa e. Mi-a placut la nebunie ziua nuntii pentru ca ne-am distrat si a fost o zi plina de emotii faine si intense. Dar sper si cred ca noi doi suntem mai mult de atat. Si vad atatea cupluri casatorite care nu au nicio treaba unul cu celalat… nu asa cum vad eu idealul… si vad atatea cupluri care traiesc impreuna si au ales sa nu se casatoreasca si stralucesc impreuna… incat sunt convinsa ca ea in sine, casatoria, nu reprezinta mare lucru.

Sa ai un prieten care sa fie si partener in acelasi timp, e mult mai greu decat sa ai un sot. Eu cel putin, nu vreau sot. Vreau prieten, partener, iubit, confident, mentor.

Vreau sa sarbatorim 1 septembrie pentru ca a fost o zi super faina in vietile noastre. Nu vreau sa sarbatorim numarul de ani care au trecut. De fapt chiar ma sperie. Toata lumea sarbatoreste si se mandreste ca au trecut nu-stiu-cati ani… Imi da impresia ca bucuria este ca au rezistat impreuna. Si nu despre asta e vorba. Nu vreau cantitate. Vreau intensitate.

M-am gandit de multe ori la povestea lui Jack si Rose de pe Titanic. Unde tot accentul este pe povestea lor. Care a durat cat? 7 zile parca. Sau pe acolo. Dar ea pe urma s-a casatorit, a imbatranit alaturi de cineva. Nu stim nimic despre omul ala, nici macar numele nu ni l-au spus.

“Daaa Ioana, dar e doar un film!”

Da, dar totusi e un sambure de realitate. Noi in sufletul nostru tanjim dupa iubire, pasiune si endorfine. Si cred ca asta ne implineste sentimental. Nu timpul, nu anii. Nu nunta de argint etc. Ci momentul prezent, clipa.

Clipa :)