Just another WordPress site

Sans-serif

Aa

Serif

Aa

Font size

+ -

Line height

+ -
Light
Dark
Sepia

It’s you and your kids against the world

Unele lucruri chiar se intampla cu un scop. Bun de cele mai multe ori. Mai ales daca credem in asta :)

De cativa ani Florin l-a descoperit pe Gary Vaynerchuck si de cateva luni a inceput si mie sa imi placa tipul asta, din ce in ce mai mult. Are o serie de episoade pe Youtube in care vorbeste pe diferite teme, noi il ascultam in masina.

Acum cateva zile eram la Paris, toti 4 (eu, Florin si copiii), intr-o masina pe care am inchiriat-o acolo. Copiii dormeau in scaunele lor in spate. Afara ploua tare de tot, noi eram tacuti si obositi, inainte sa adoarma copiii urlasera pe rand. Volumul era dat destul de incet in boxe si nu auzeam exact ce zice Gary (e deja prietenul meu :) ) dar auzeam ca e ceva despre parenting. Am dat putin mai tare si in cateva minute cat a mai durat acel episod am ascultat cele mai estentiale lucruri despre cresterea copiilor. Mie mi-a mers direct la suflet. M-a umplut de incredere.

It’s you and your kids against the world. And too many people think is the world versus their kids. 

Mi-a placut mult de tot asta. Simt asta. E o fraza simpla dar spune TOTUL in cateva cuvinte.

Si cu cat trece timpul cu atat descopar ca raspunsurile sunt mult mai simple, sunt sub ochii nostri. Nu intr-un munte de carti de parenting, in conferinte, evenimente si in ce spun altii despre copii. Ci in ce simte fiecare despre copilul lui. Raspunsurile nu se afla in exterior, se afla in interior.

Look at your kids and figure it out what they are strong at, and make 99% of the conversation around the things they are strong at.

Vorbind despre mama lui, Gary spune:

She genuinely made me feel like i was unstoppable and i was capable of anything and she belived it.

(am scris repede in timp ce ascultam video-ul. De la minutul 14 incepe discutia asta).

Daca as putea sa reduc totul la un singur sfat asta ar fi sa avem incredere in noi. Noi, parintii. Cu cat e mai mica increderea noastra in noi ca parinti cu atat mai usor este sa ne lasam influentati de ce auzim in jur. Sa luam informatii fara sa le trecem printr-un filtru. Sa ne indepartam de copiii nostri si de ce sunt ei de fapt, ascultand de altii. In loc sa fim acolo, in interior sa descoperim si sa dezvoltam ce este cu adevarat.

Cu cat avem mai multa incredere in noi cu atat putem fi noi cu ei si restul lumii.

Ascultati :) Daca va grabiti, sariti direct la minutul 14.