Just another WordPress site

Sans-serif

Aa

Serif

Aa

Font size

+ -

Line height

+ -
Light
Dark
Sepia

De ce iubesc hainele de lana la copii

Pentru mine hainele sunt importante, recunosc. Cred ca “haina il face pe om” intr-o anumita masura. Nu la modul superficial sau absolut. Dar in functie de cum alegem hainele ele ne asigura confort, ne fac sa ne simtim bine, frumosi, deosebiti.

In general am fost mereu atenta cum ma imbrac. Am invatat ce imi place, ce mi se potriveste si cu ce ma simt bine. De cand am copii insa am devenit mult mai atenta la materialele din care sunt facute hainele. Si inainte ma interesa dar mult mai putin. Acum nu cumpar niciodata ceva inainte sa ma uit pe eticheta, sa vad materialul din care este facut fiecare produs.

E un aspect care m-a invatat foarte mult sa apreciez calitatea lucrurilor si ce se afla dincolo de produsul pe care il gasim in magazin. Am inceput sa apreciez mult mai mult hainele din materiale naturale, adica din lana, bumbac, matase, bambus. Si cum cele mai multe pe care le avem sunt din lana, va povestesc un pic despre ea. Cand ma uit la pozele cu mine mica, iarna, in majoritatea ipostazelor am haine de lana facute de draga de bunica. Superbe, groase, calduroase dar intepacioase. Nu le-as fi putut purta direct pe piele.

Ei bine, ce am descoperit eu de cand era Sasha mic este ca exista si lana SUBTIRE si MOALE. Este vorba despre lana merinos. Firul este la fel de subtire ca cel de ata obisnuita. La prima vedere nici nu ai spune ca hainele sunt de lana. Hainele din lana merinos sunt foarte usoare, confortabile si regleaza temperatura indiferent de vreme. Pe mine partea de reglare a temperaturii m-a impresionat cel mai mult. Iar asta pentru ca am un copil foarte activ, alearga mult si transpira la fel de mult. Orice tricou/bluza de bumbac odata ce devine uda, incepe sa tina rece. Cu hainele de lana stau linistita si daca e transpirat pentru ca lana respira si ii asigura tot confortul. Fara sa se incinga, fara sa ii fie frig.

Ca si brand-uri de haine de lana fine si moi, avem deja cateva preferate.

MANYMONTHS

Sunt primele pe care le-am descoperit si carora le-am ramas fidela de-a lungul timpului. Adica ii ramane ceva mic, iau marimea urmatoare. Sunt facute in Finlanda in conditii eco-friendly si asa cum sugereaza si numele, marimile sunt generoase si facute sa creasca odata cu copilul.

Culorile sunt superbe, ele se schimba de la an la an dar mereu sunt niste nuante atat de speciale incat uneori e greu sa le redai in poze.

Se intretin destul de usor, nu au nevoie de spalare atat de frecventa ca hainele de bumbac. Hainele de lana au calitatea de a se autocurata deci intr-un fel toata treaba cu spalatul rufelor este usurata.

img_3989

Si ca sa se vada cat de subtire este firul

img_3994

Imi plac hainele Manymonths pentru ca au culori superbe, sunt unisex si sunt cu adevarat deosebite. Sasha e la varsta cand isi alege singur culorile hainelor atunci cand cumparam ceva si imi place ca are de unde alege. Imi place ca nu sunt doar nuante multe de albastru ca si optiuni. Desi iubesc albastru, are nevoie si de rosu, galben etc in viata lui de baietel. Multa lume m-a intrebat de pantalonii cu bretele si petice in genunchi care se vad asa de fain in combinatie cu orice in partea de sus. Sau de cagula care tine atat de bine de cald si protejeaza si gatul in acelasi timp. Toate sunt Manymonths si nu am fost niciodata dezamagita de ele.

Urmatorul brand de haine de lana pe care l-am descoperit de curand si de care m-am indragostit la prima vedere/atingere, este FUB. Tin minte cum pipaia Florin pantalonii luati pentru Sasha si nu ii venea sa creada ca e lana. Este mama moliciunii :) Puloverul are o croiala clasica, usor eleganta care imi place foarte mult. Ii da un aer nobil :D Este usor elastic, intra foarte usor pe cap ceea ce e important la 3 ani cand n-ai rabdare sa stai la imbracat. Se curata foarte usor, as putea spune ca e chiar usor anti-pete. Sasha il poarta de vreo 2 saptamani aproape exclusiv si a fost nevoie doar sa il spal pe alocuri. O data sau de doua ori.

Pantalonii FUB sunt fini, caldurosi, fluizi. Arata foarte bine, sunt foarte confortabili, merg si cu ceva pe dedesubt atunci cand e mai frig. Sunt destul de versatili si “cad” foarte fain.

Pot spune ca toate articolele de lana pe care le-am cumparat au meritat pentru ca sunt purtate intens si isi fac treaba. Nu este nevoie de atat de multe haine pentru ca lana se spala mai rar si este mai versatila. Copiii mei nu au multe haine. Au un raft impreuna. Doua daca le aranjez mai rasfirat. Si sunt mandra de asta pentru ca nu imi place sa adun lucruri, sa uit de ele, sa stea nepurtate sau purtate ocazional. Am invatat sa apreciez materialele hainelor, proprietatile pe care le au asupra pielii si conditiile de munca in care au fost facute.

Hainele le iau de pe HipHip unde gasesc mereu ce am nevoie pentru copii. Imi place ca stiu direct unde sa ma duc fara sa fie nevoie de mers prin magazine sau mall-uri.

Va las cu poze faine cu FUB si cu Manymonths :)

img_3695

14937199_1487757567906216_4035030218825133078_n

img_3704

img_3995

img_3758

 

img_3792

img_3796