Just another WordPress site

Sans-serif

Aa

Serif

Aa

Font size

+ -

Line height

+ -
Light
Dark
Sepia

Rutina – prietena mea

Daca era ceva ce nu suportam inainte sa am copii, aia era rutina. Dorinta mea cea mai mare era sa am parte de noutate si spontaneitate in fiecare zi. M-am facut insotitor de zbor si mi s-a potrivit perfect. M-am casatorit cu un artist si mi s-a potrivit perfect. Fiecare saptamana venea cu o multitudine de noi experiente la pachet.

Asta atunci :) Acum iubesc rutina. Si prin rutina nu ma refer la viata plictisitoare… ci la un program care se repeta zi dupa zi si care s-a format in mod natural. Stiu care sunt orele de somn ale copiilor si restul planurilor sunt in jurul lor. Stiu cand i se face foame copilului mare si am grija sa fie gata mancarea la ora aia. Stiu cand e la gradinita si am grija sa ma organizez sa fac ceva pentru mine in timpul ala. Stiu cand merg la sport si stiu ca in zilele respective Florin ajunge acasa cu 30 de minute mai devreme.

Rutina asta imi ofera siguranta si relaxare si mie dar si copiilor. Doamne fereste sa nu fie gata mancarea cand i se face foame… sau sa nu adoarma la amiaza… sau sa se petreaca vreo schimbare majora in program. Totul e atat de predictibil si organizat.

Imi aduc aminte cand la inceputul relatiei mele cu Florin atunci cand ne intalneam imi facea mereu o surpriza si ma ducea undeva fain. De cateva ori m-am trezit ca mergem la mare. “Daaar n-am costum de baie!” a fost reactia mea de vreo 3-4 ori. “Lasa ca luam la fata locului” era raspunsul lui mereu.

Daca mi-ar face asta acum cred ca ne-am certa destul de grav :)) Am nevoie de cateva zile in avans sa ma pregatesc pentru orice scurta vacanta. Am nevoie sa stiu desfasurarea programului, bagajele facute, totul pus la punct.

In trecut mi se parea de-a dreptul trist sa ai parte de rutina. Acum e ceva necesar si n-as vrea sa o sparg deloc. Ca sigur asta ar insemna o viroza sau ceva nasol care sa ne dea peste cap. Si vorba sotului meu… nu avem timp sa fim raciti!

Copiii mici sunt destul de spontani asa by default. Nu stii niciodata cand ii apuca :)) Asa ca o zi in care rutina e respectata adica somn, masa, joaca, afectiune, iesit afara – e o zi de succes pentru mine.

 

img_3475