Just another WordPress site

Sans-serif

Aa

Serif

Aa

Font size

+ -

Line height

+ -
Light
Dark
Sepia

Hainute personalizate

De 3 ani sunt “stay-at-home mom”. De cand era Sasha bebelus mic am devenit fascinata de modul de crestere si de dezvoltare pe care il are, si pe care il au toti copiii.

Pe masura ce treceau zilele si saptamanile el avea noi achizitii, noi activitati de care era interesat. Am inceput sa citesc despre activitati senzoriale si sa pregatesc acasa tot felul de materiale care sa fie distractive si educative pentru el.

Pornind de la aceasta idee si adaugand faptul ca imi doream sa cunoastem mai multi parinti si copii in stilul nostru, am organizat o serie de ateliere senzoriale in vara lui 2015. Am fost asa de incantata sa intalnesc cu aceasta ocazie multi parinti faini si deschisi! Iar pentru Sasha a fost o ocazie extraordinara sa socializeze, sa se joace si bineinteles, SA SE MURDAREASCA :)

Activitatile senzoriale implica toate actiunile care stimuleaza simturile copiilor: văzul, auzul, mirosul şi simţul tactil. Copiii au nevoie de jocuri si de materiale care sa le incurajeze dorinta innascuta de a explora, de a testa si de a invata mereu lucruri noi. Activitatile senzoriale contribuie la dezvoltarea cognitiva, sociala, emotionala, fizica si creativa.

Toate materialele pe care le-am folosit au fost facute de mine acasa – coca de modelat pe care am colorat-o cu colorant alimentar, paste fierte si colorate tot cu colorant alimentar, spuma colorata cu acuarela, nisip colorat facut din faina si ulei, vopsea pentru pictat cu mainile. Dupa cum observati cam totul este colorat. Copiilor le plac culorile si nu ii intereseaza ca se murdaresc. Ei vedeau coca, faina, vopsea si se aruncau direct acolo. Noua parintilor ne lasa un nod in gat cand ii vedem murdari si patati din cap pana in picioare, dar pentru ei asta e distractie.

In cazul nostru am observat ca a devenit un fel de regula nescrisa cu cat e mai murdar, cu atat e mai entuziasmat de ceea ce face. Cu cat sunt mai greu de scos petele, cu atat el e mai incantat de activitatea respectiva.

Iarna trecuta eram insarcinata in 7-8 luni cu Raul si fiind doar eu si cu Sasha acasa in timpul zilei, am avut tot felul de activitati indoor. Am descoperit o vopsea tip acurela la borcanel si in niste nuante superbe. Am strans conuri de brad si le-am pictat multicolor. Am cumparat si canvas de dimensiuni mici pe care pictam amandoi cu mainile. Ne-am facut amprentele, am facut frunzele copacilor din amprenta degetelor… am dat frau liber imaginatiei.

Am incercat sa imi infranez dorinta de a nu murdari haine. M-am gandit ca in cel mai rau caz raman niste pete dupa spalare… so what? Si eu cand am mai facut schimburi de haine cu prietene mame, am primit hainute patate de copil si am daruit la randul meu hainute minunate dar personalizate :) Copiilor nu le pasa, e doar in capul nostru.

Am hotarat ca eu cresc exploratori liberi, nu bibelouri. Si imi asum toata murdaria pe care o implica explorarea si entuziasmul lor, mai ales atunci cand am langa mine un partener de incredere ca OMO Ultimate.

Campania OMO, “Lasa-l sa se murdareasca azi ca să devina ce vrea el mâine”, sustine ideea unei copilarii frumoase, in care cei mici sa se poata bucura de diverse activitati creative, in timp ce parintii sunt relaxati si nu au grija petelor dificile de pe hainutele copiilor.

Vedeti mai jos filmuletul “Messy Experiment” realizat de OMO: