Just another WordPress site

Sans-serif

Aa

Serif

Aa

Font size

+ -

Line height

+ -
Light
Dark
Sepia

Avem nevoie de moase. Povestea mea

Uneori stau si ma gandesc cate lucruri noi au adus in viata mea cei doi copii ai nostrii. De cand am ramas incarcinata cu Sasha, Florin ii spunea bebelusul norocos. In primul rand ca am ramas destul de greu insarcinata prima data… si cum s-a confirmat sarcina a inceput sa se aseze foarte frumos totul in viata noastra. Din toate punctele de vedere. Si am simtit ca el ne poarta noroc.

Probabil ca aceasta energie pozitiva pe care el a adus-o a si atras oameni buni in preajma mea.

Am nascut natural la spitalul Filantropia pe 13 august 2013. La nastere alaturi de doctorul minunat care mi-a urmarit sarcina am avut si doua moase, Dana si Eliza. Dana mai mult ma tinea de mana, imi raspundea la intrebari si imi povestea despre nasterile copiilor ei. Eliza era mai pusa pe treaba :) imi verifica mereu dilatatia si pulsul copilului. In ziua aia, in sala de nasteri ne-am cunoscut dar a fost o chimie din prima clipa. Le simteam familiare, erau acolo cu mine trup si suflet si ma faceau sa ma simt puternica intr-un moment in care eram foarte vulnerabila. Le tin minte perfect vocea si glumele si relaxarea.

A doua oara am nascut la Medicover. Am ajuns la amiaza la spital si am facut cunostiinta cu Adina Craciun. Era asa zambitoare, calda si increzatoare. M-a sustinut pe tot parcursul travaliului, m-a incurajat, m-a masat… Avea o sclipire in ochi cum am intalnit la putine persoane.

Poza din travaliu facuta de Florin :)

unnamed

Acum ca am depasit momentul si pot gandi la rece cumva imi dau seama cat de mult m-au ajutat moasele din punct de vedere moral. Eu fiind mai sensibila in general.

Mi-ar fi placut sa le am alaturi de la inceputul drumului adica de cand am aflat ca sunt insarcinata. Sa fie acolo o prezenta feminina care sa ma ajute cu sfaturi mai ales cand hormonii mei o luasera razna :)

Alexandra Dinca – o fata foarte faina, mama a doi copii si fotograf, s-a documentat timp de 3 ani despre cum aleg femeile din Romania sa nasca. S-a documentat adica a participat si a fotografiat nasteri de toate felurile… naturale, cezariene, acasa sau in spitale. Aici puteti sa cititi toata povestea ei minunata si emotionanta.

Alexandra impreuna cu Asociatia moaselor independente au initiat un proiect care isi propune sa imbunatateasca starea de sanatate a mamelor si nou-nascutilor din Romania.

Petitia pe care vă invit sa o semnati se numeste ”Avem nevoie de moase”o gasiti aici.

Cu ajutorul moaselor, femeile insarcinate vor avea mai multa incredere in ce stie corpul lor sa faca, iar asta e baza pentru tot ce urmeaza. Experienta nasterii si startul in alaptare vor deveni niste amintiri frumoase daca noi stim ce ne asteapta si constientizam ca natura a gandit lucrurile bine de tot.

Va imbratisez pe toate si daca ati nascut deja stiti ce importante sunt persoanele care iti sunt alaturi la nastere. Fiecare semnatura conteaza, ma bazez pe voi :)

Avem_nevoie_de_MOASE-1