Just another WordPress site

Sans-serif

Aa

Serif

Aa

Font size

+ -

Line height

+ -
Light
Dark
Sepia

Caut parinti

Caut parinti deschisi si iubitori, care au incredere in copiii lor.

Care accepta si inteleg ca copiii nu vor sa imparta mereu jucariile. Si nu pun presiune pe ei.

Care privesc cu zambetul pe buze cum copiii lor se joaca cu alti copii, si nu simt nevoia sa intervina si sa dirijeze jocul initiat de ei.

Care nu isi cearta imediat copilul daca acesta a lovit usor si fara agresivitate un alt copil. Da, copiii trec printr-o faza in care lovesc usor doar ca sa testeze, sa vada ce se intampla, fara pic de rautate in ei. Asa cum plang pentru ca nu pot comunica “Mami, pe mine toate aceste lumini si zgomote din mall ma deranjeaza si nici nu am rabadare sa ma plimb de manuta sau sa asist la cumparaturi. Eu sunt copil, vreau sa alerg si sa explorez.” Asa pot da cate o palmuta prin care spun “Te rog sa nu imi mai iei jucaria din mana”.  Atata timp cat nu exista violenta fizica/verbala in familie si nu se uita la desene animate cu violenta, el nu are cum sa devina violent. Pentru ca nu are acest model. Si in acest caz, palmele sunt inofensive. Nu e copil rau, nu e bataus. Ei intre ei se inteleg mai bine decat o facem noi uneori. Si nu au cum sa se raneasca fizic.

Care isi lasa copiii sa gestioneze singuri anumite situatii. Exemplu de mai sus, sau cand unul ia jucaria celuilalt iar acesta o vrea inapoi etc. Care recunosc cat de important este sa li se acorde incredere si sa fie lasati sa rezolve singuri mici conflicte. Sa simta si ei ca au control asupra vietii lor.

Care nu umbla numai cu pufuleti si zahar dupa ei. Si au un fruct sau ceva mai sanatos ca gustare pentru copil.

Care zambesc si sunt fericiti cu viata pe care o au.

Care au ca prioritate copilul si nu sa dea bine fata de alti parinti.

Care nu il pun sa spuna ce cuvinte stie el, sau poezii sau orice altceva. Parinti care stiu ca nimanui nu ii place sa faca lucruri la comanda si respecta asta.

Care isi iubesc copiii si le acorda libertate. Care fac diferenta intre o cazatura usoara din care se pot ridica singuri si o cazatura mai dureroasa unde e nevoie de luat in brate si alinare. Si niciodata nu reproseaza ca de ce alearga, ca asa pateste daca nu e atent etc.

Care cred in cresterea fara pedepse si recompense. Care cred in puterea vindecatoare a plansului si nu vor sa faca copilul sa taca cu orice pret, daca acesta plange atunci cand ne intalnim.

Care si-au asumat deciziile pe care le-au luat si sunt siguri pe ei.

Caut acesti parinti pentru ca copiii nostri sa se joace impreuna. Nu conteaza in ce colt al Bucurestiului stati, sunt parcuri unde copiii nostri se pot juca fericiti iar noi ii putem supraveghea relaxati.

Mi-ar placea din tot sufletul sa va cunosc! :)

left_img_3