Just another WordPress site

Sans-serif

Aa

Serif

Aa

Font size

+ -

Line height

+ -
Light
Dark
Sepia

Fara mituri si prejudecati

Vreau sa imi cresc copilul intr-o lume fara mituri si fara prejudecati. M-am hotarat. Sa crezi ceva doar pentru ca asa se zvoneste ma duce cu gandul la ignoranta, la scuze inutile si ce e mai rau… la lipsa sperantei ca poate fi altfel.

Aseara am fost cu Sasha la spitalul Grigore Alexandrescu. Spital de stat. Avea varsaturi, stare generala ok, suntem bine acasa acum.

Am fost preluati IMEDIAT, asistentele si medicii organizati foarte bine, l-au controlat, au simtit ca e nevoie de un control mai amanuntit la burtica (prin palpare) si au chemat un doctor pediatru chirurg. La prima vedere tot personalul medical mi s-a parut rece, cu aer de superioritate, eu puneam multe intrebari una dupa alta si ei se uitau asa chioras un pic la mine… acum cand ma gandesc la ce intrebam mi se par si mie usor deplasate (de ce copiilor le e rau? o sa se faca bine? putem sa plecam acasa?… in fine, cand ma panichez o iau razna). Dar toata lumea s-a comportat excelent. M-am simtit in siguranta. Am simtit ca copilul meu este pe maini bune. Si spitalul (mai ales intrarea) arata horror. In interior la urgente au echipament modern si este bine… dar pe dinafara arata ca o ruina. Asta e pacat. Ca nu se investeste mai mult acolo unde este nevoie si unde potentialul este urias.

Doctorita care s-a ocupat de Sasha, la sfarsit mi-a dat numarul ei de telefon si mi-a spus sa o sun pentru orice intrebari. Si cand am ajuns acasa am sunat-o. Era ora 01 noaptea si ea era de garda la urgente intr-un spital plin de copii. Fara sa “las” nimic.

Aaaa…. si inainte sa vada ca sunt sotia unei persoane publice!!!

Deci se poate. Doctorii sunt buni, OAMENII sunt buni! Sunt acolo ca sa aiba grija de copiii nostri si merita sa ii respectam. Sa ne rugam pentru ei. Sunt ca niste ingeri pamanteni.

CAND CERI AJUTORUL, OAMENII VOR SA TE AJUTE! Dar daca crezi ca sunt rai si au interese ascunse… asa va fi. Noi scoatem ce e bun sau ce e rau la suprafata dintr-un om. Vreau sa cred ca oamenii sunt buni cu mine pentru ca mereu am intentii bune, pentru ca le cer ajutorul si pentru ca eu CRED in ei!

Poate unii oameni asta asteapta: pe cineva care sa creada in bunatatea lor!

Asa ca toate miturile ca doctorii nu te baga in seama daca nu dai spaga, ca trebuie sa te culci cu unul/altul ca sa te angajezi ca insotitor de bord, ca este usoara viata de artist…. sunt niste prejudecati si niste scuze inutile ca sa nu depui efort. Bag mana in foc pentru astea 3 pentru ca le-am trait pe pielea mea.

Asa ca haideti sa nu mai bagam totul in aceeasi oala si sa credem in oameni mai mult. Sa fim siguri ca atragem ce e mai bun din fiecare om. Copiii nostri au nevoie sa le aratam ca noi credem in bine chiar daca raul exista si el. Ca binele este starea naturala a lumii. Ca zambim si multumim mereu.

 

copy-cropped-414030_476747352340581_1650213089_o1.jpg.