Just another WordPress site

Sans-serif

Aa

Serif

Aa

Font size

+ -

Line height

+ -
Light
Dark
Sepia

Produsele Weleda in viata noastra

Nu stiu alti parinti cum sunt, dar eu si cu Florin am cautat destul de mult produsele ideale de ingrijire a bebelusului. Tin minte ca de abia nascusem si eram intr-o farmacie citind etichetele sampoanelor de par si a uleiurilor de corp. Nimic nu ma multumea. Desi erau niste brand-uri cunoscute si foarte promovate, contineau mult prea multe substante chimice pentru un nou nascut. Uleiuri minerale, parfum prea puternic… nu era deloc ce imi doream pentru pielea moale si fragila a lui Sasha mic.

Stiu ca multi parinti cumpara din inertie si nu citesc etichetele. Dar va rog, cititi-le! Cititi etichetele tuturor produselor care vin in contact cu copilul vostru. Tot ce punem pe piele ajunge in noi, in organismul nostru, la imunitatea noastra. Un bebelus nu are nevoie de parfumuri si de denumiri sofisticate si pompoase. Un bebelus are nevoie de ingrijire blanda, naturala, de mirosuri fine provenite din plante, nu de arome artificiale.

Noi am descoperit Weleda dupa ce s-a nascut Sasha, la cateva saptamani. Ne-am indragostit de produsele lor. Le-am studiat cu atentie, am citit mult despre ele, unde sunt facute, tot ce contin. Asa cum imi place mie sa fac :)

Produsele Weleda au luat nastere in Elvetia in 1921 cu primul laborator farmaceutic avand propriile culturi de plante medicinale.

“Propriile culturi de plante medicinale constituie inima Weleda. Pe cele 20 hectare sunt cultivate mai mult de 200 de specii diferite de plante, despre care am putea spune că de pe câmp ajung direct în cutie. Plantele medicinale din grădinile proprii sunt cultivate după principiile agriculturii biodinamice. Produsele Weleda susţin utilizarea materiilor prime ecologice şi economisirea apei şi a energiei.” (weleda.com)

Din toate plantele, eu am ales galbenelele. Ador mirosul lor cald si proaspat, mi se pare ca se potriveste atat de bine cu mirosul de bebelus. Sasha a avut o piele fina si curata de la nastere si am incercat sa o pastram asa cu orice pret.

Lotiunea si samponul cu galbenele este produsul nostru preferat pentru baita lui. Ii lasa parul moale, curat, buclele se aseaza frumos si sunt stralucitoare :) In acelasi timp lasa un parfum fin si natural cu care eu ma delectez in fiecare seara dupa ce adoarme. (Da, in timpul zilei nu prea sta el sa imi bag eu nasul in parul lui).

Cand era mai mic, foloseam baita cremoasa cu galbenele. Turnam cateva picaturi in cadita sau in cada. Este bogata in extracte de galbenele si curata delicat pielea bebelusului. Imi placea sa il las asa in apa cate 20-30 de minute, i-a placut apa de la inceput si era foarte entuziasmat cand isi simtea corpul usor sub apa. Bebelusii se afla in lichid si in uterul mamei, prin baita de seara ei experimenteaza senzatia de confort si de siguranta din viata intrauterina.

Dupa baita urmeaza spalatul dintisorilor cu gelul de dinti pentru copii, pe care il folosim de la 5 luni de cand i-au iesit primii dintisori. Este 100% sigura si poate fi inghitita fara probleme. In acelasi timp curata foarte bine dintisorii, limbuta si elimina eventualele bacterii din gura, principala cauza a cariilor.

Dupa dintisori, urmeaza masajul cu ulei de corp cu galbenele. Cand era mic si statea linistit, ii masam fiecare bucatica de piele in parte. Acum nu prea mai are rabdare dar reusesc totusi sa ii masez talpițele. Incalzesc putin ulei in palme si aplic o usoara presiune in punctele cele mai sensibile. Imi place reflexoterapia. Este benefica pentru starea intregului organism, la orice varsta.

Va recomand cu drag produsele Weleda si va rog sa cititi etichetele de fiecare data cand cumparati un produs pentru copilul vostru.

 

Galbenele

 

Foto: Shutterstock

 

 .