Just another WordPress site

Sans-serif

Aa

Serif

Aa

Font size

+ -

Line height

+ -
Light
Dark
Sepia

Piatra de Alaun in loc de deodorantul clasic

Am incercat multe variante de antiperspirant/deodorant inainte sa descopar piatra de alaun. Spray, roll on, stick… toate miroseau prea puternic pentru gusturile mele. Odata cu nasterea lui Sasha si alaptarea am inceput sa caut o alternativa mai sanatoasa. Pentru ca e important ca bebelusul sa simta mirosul natural al mamei, al sanului…  nu parfumul cu chimicale de la tot felul de produse de igiena.

Asa am descoperit Piatra de Alaun.

Piatra de alaun este o sare care se gaseste sub forma de cristal translucid, alb şi inodor. Ea provine din minele de alaun din Siria sau din zacamintele de suprafata. Datorita proprietatilor sale astringente si antibacteriene, ea poate fi folosita cu succes ca deodorant. Un deodorant natural mineral :)

Iata si cateva din avantajele inlocuirii unui deodorant clasic cu piatra de alaun:

-este economica, tine mai bine de 3-4 luni in conditiile in care se foloseste zilnic

-este hipoalergena

-nu contine parfum

-lasa pielea sa respire

-nu lasa urme pe haine (adio urme albe pe hainele negre)

-poate fi folosita de toata familia (Florin a devenit si el fan :)

-are efect chiar si in conditii de efort intens. Asadar e buna si atunci cand facem sport

 

Antiperspirantele blocheaza porii si nu permite formarea transpiratiei. Prin transpiratie eliminam toxine din corp, este un proces natural de care corpul are nevoie.

Deodorantele au efect asupra bacteriilor care apar dupa transpiratie. Dupa ce m-am obisnuit cu piatra de alaun nu m-as mai putea intoarce la mirosul tipic de deodorant.

Fiind un produs pe care l-am introdus in viata noastra si in rutina de zi cu zi, si care ne place atat de mult, l-am pus si pe site-ul ZenBebe. :)

Sunt curioasa daca veti fi la fel de incantati de el.

 

 .